Life

Costin Mărculescu ar fi împlinit 54 de ani. Cum și-a trăit actorul ultimii ani din viață

Costin Mărculescu ar fi împlinit 54 de ani pe 29 iunie 2022. Devenit celebru după ce a apărut în filmul Liceeni, actorul s-a confruntat cu numeroase probleme în ultimii ani de viață.
29.06.2022 | 07:35
Costin Marculescu ar fi implinit 54 de ani Cum sia trait actorul ultimii ani din viata
Costin Mărculescu ar fi împlinit 54 de ani. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Costin Mărculescu a încetat din viață în urmă cu doi ani. Actorul care și-a câștigat notorietatea după apariția în Liceeni nu avusese un trai ușor înainte de tragicul eveniment. Pe 29 iunie, acesta ar fi aniversat 54 de ani.

De ce a murit Costin Mărculescu

Costin Mărculescu și-ar fi sărbătorit ziua de naștere pe 29 iunie. În 2020, însă, actorul a murit într-un mod tragic. După mai multe zile în care nimeni nu l-a văzut, vecinii au alertat autoritățile.

ADVERTISEMENT

Costin Mărculescu a fost găsit fără suflare în cadă, într-o stare avansată de putrefacție. Moartea lui a fost considerată suspectă, pe corpul lui găsindu-se și urme de violență.

După efectuarea necropsiei s-a constat faptul că vedeta a decedat în urma unei „insuficiențe cardio-respiratorie acute”, ceea ce înseamnă că a făcut infarct.

ADVERTISEMENT

La scurt timp după moartea acestuia, buna lui prietenă, Mara Bănică, dezvăluia faptul că actorul suferea de mai mulți ani de o boală de inimă despre care știau doar câțiva prieteni și despre care a aflat după ce s-a simțit rău și a chemat ambulanța.

De altfel, pe certificatul de deces sunt trecute și două afecțiuni, miocardofibroza și ateroscleroza aorto-coronariană. Fiind conștient de faptul că oricând i s-ar fi putut întâmpla ceva rău, Costin Mărculescu lăsase și un bilet prin care  a cerut ca celebra jurnalistă și Pepe să se ocupe de slujba lui de înmormântare.

ADVERTISEMENT

S-a considerat chiar că și-ar fi pus capăt zilelor, însă Mara Bănică a negat vehement această ipoteză, menționând faptul că prietenul său avea planuri și că nu ar fi recurs niciodată la un asemenea gest. De asemenea, ultimul mesaj pe care Costin Mărculescu l-a trimis a fost către Doru Colangiu, unul din puținii oameni care îi mai rămăsese aproape.

„Doru, moooor!”, este textul pe care actorul l-a scris și pe care cel mai probabil l-a trimis pe 7 iunie 2020, la ora 22:44,  ținând cont de faptul că ultima dată când a fost activ pe rețelele sociale a fost pe 8 iunie.

ADVERTISEMENT

Ce s-a întâmplat cu actorul în ultimii ani de viață

Ultimii ani de viață nu au fost deloc ușori pentru Costin Mărculescu. A murit singur, singurul care i-a fost alături până la final a fost câinele său, cel care a lătrat neîncetat până când a alertat vecinii. Actorul rămăsese cu foarte puțini prieteni, iar situația financiară era una precară, neavând bani nici măcar pentru a-și plăti facturile.

Costin Mărculescu intrase într-un con de umbră. A încercat să se mențină pe linia de plutire și a cochetat cu muzica, dar fără succes. Era invitat pe la diferite petreceri și emisiuni mai mult pe post de clovn, pentru a întreține atmosfera.

Una dintre cele mai mai grele lovituri pe care le-a primit a fost în anul 2018. A vrut să-și sărbătorească ziua de naștere împreună cu peste 200 de persoane, din care doar 6-7 și-au făcut apariția. Momentul a fost unul critic și rușinos pentru actor, care s-a simțit jignit.

Înainte să moară, Costin Mărculescu își dorea să lanseze o carte autobiografică, însă nici acest vis nu a apucat să și-l îndeplinească.

Cel mai celebru rol în care l-ai văzut pe Costin Mărculescu

Chiar dacă a jucat mai multe filme și scenete, Costin Mărculescu va rămâne întotdeauna în memoria colectivă pentru rolul din Liceeni. Replica lui, „Tovarășa profesoară, vă rog mult, da-ți-mi broaștele înapoi”, a rămas în istoria cinematografiei românești.

ADVERTISEMENT