Fotbal intern

Cota lui Alex Cicâldău a explodat! Cât valorează fotbalistul cumpărat de U Craiova cu 1.000.000 de euro

27.03.2019 | 20:46
Cota lui Alex Cicaldau a explodat Cat valoreaza fotbalistul cumparat de U Craiova cu 1000000 de euro

Cota lui Alex Cicâldău a explodat după ce Universitatea Craiova l-a cumpărat de la FC Viitorul Constanța cu un milion de euro. Mijlocașul în vârstă de 21 de ani care a reușit să se impună în lotul echipei pregătite de Devis Mangia a evoluat foarte mult, iar cota acestuia a explodat într-un an petrecut la gruparea din Bănie.

Cota lui Alex Cicâldău a explodat

FCSB și Universitatea Craiova s-au luptat pentru semnătura lui Alex Cicâldău, dar gruparea patronată de Mihai Rotaru a ieșit în câștig. Astfel, oltenii i-au plătit lui Gică Hagi nu mai puțin de un milion de euro pentru internaționalul român în vârstă de 21 de ani.

Deși suma plătită pentru Alex Cicâldău este una foarte mare pentru Liga 1 Betano, oltenii își pot recupera cu ușurință banii investiți. Site-ul de specialitate transfermarkt.com estimează cota de piață a mijlocașului de la Universitatea Craiova la 2,5 milioane de euro. În martie 2018, Cicâldău era cotat la 1 milion de euro.

Florin Bejan și Alex Cicâldău în meicul U Craiova – Astra Giurgiu

Cicâldău are un contract valabil până în 2022 cu U Craiova

În vârstă de 21 de ani, Alex Cicâldău a ajuns la Universitatea Craiova pe 6 iulie 2018 și a semnat un contract valabil până în vara anului 2022. Cotat de site-urile de specialitate la 2,5 milioane de euro, mijlocașul central a jucat în sezonul 2018 – 2019 din Liga 1 Betano în 26 de meciuri și a înscris două goluri.

Alex Cicâldău are și patru selecții la echipa națională a României și a făcut parte din lotul tricolorilor pentru dubla cu Suedia și Insulele Feroe din preliminariile EURO 2020. Mai mult, mijlocașul este eligibil și la reprezentativa de tineret a României, alături de care poate participa la Campionatul European din 2019.