Fotbal international

Cota lui Ianis Hagi, în mare pericol! Situaţia din Scoţia poate să şteargă milioane de euro

24.05.2020 | 21:41
Cota lui Ianis Hagi in mare pericol Situatia din Scotia poate sa stearga milioane de euro
ADVERTISEMENT

Ianis Hagi era printre fotbaliştii români cu o cotă foarte bună la începutul anului, însă totul s-a şters din cauza pandemiei de coronavirus. Fotbalistul de 21 de ani era evaluat la 6.000.000 de euro în ianuarie 2020, iar acum se pregăteşte de o nou scădere. FANATIK îţi prezintă motivele pentru care cota lui Ianis Hagi este în mare pericol.

Cota lui Ianis Hagi se prăbuşeşte în 2020

Transferul la Genk trebuia să fie rampa de lansare pentru Ianis Hagi, însă fotbalistul de 21 de ani a ajuns să fie împrumutat la Glasgow Rangers după şase luni. Mutarea în Belgia a avut loc într-un moment când cota acestuia, conform transfermarkt.com, era de 6.000.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Împrumutul la Glasgow Rangers a însemnat diminuarea cotei, din moment ce campionatul Scoţiei este considerat mai slab decât cel al Belgiei. La câteva zile după mutare, Ianis Hagi era evaluat la 5.000.000 de euro, însă suma a scăzut pentru a doua oară în aprilie, când era cotat la 4.500.000 de euro.

Între timp, campionatul Scoţiei a fost “îngheţat”, astfel că Ianis Hagi nu va mai juca până în luna august, când ar urma să fie programat returul cu Bayer Leverkusen din optimile Europa League. Astfel, cota lui Ianis Hagi ar putea să sufere o nouă scădere şi să fie evaluat în jur de 3.500.000 de euro, la cât era evaluat în aprilie 2019.

ADVERTISEMENT

În tot acest timp, Ianis Hagi are şanse mici să revină la Genk, după ce presa din Belgia a anunţat că oficialii clubului sunt pregătiţi să-l vândă. Prima opţiune, conform contractului de împrumut, o are Glasgow Rangers, însă pe fir a intrat şi Lazio.

Când revine Ianis Hagi pe teren dacă se transferă la Rangers

Presa din Scoţia a anunţat în ultimele zile ca iminent transferul definitiv al lui Ianis Hagi la Glasgow Rangers. În aceste condiţii, exceptând posibilul retur cu Bayer Leverkusen, internaţionalul nu ştie când va putea să joace din nou în prima ligă a Scoţiei.

ADVERTISEMENT

Ian Maxwell, director executiv al Federaţiei Scoţiene de Fotbal, a anunţat că sezonul viitor din Premiership ar putea să înceapă în luna august. Cu toate acestea, decizia finală va fi luată abia după un aviz primit din partea autorităţilor.

Transferul lui Ianis Hagi, povară financiară pentru Glasgow Rangers?

Transferul definitiv al lui Ianis Hagi ar urma să coste 5.000.000 de lire sterline, însă Michael Stewart, fost internaţional scoţian, susţine că preţul ar putea să fie unul prea mare pentru Glasgow Rangers.

ADVERTISEMENT

“Poate cineva să îmi explice cum un club care a pierdut 11 milioane, care spunea că are nevoie de 10 milioane de lire pentru a scoate la capăt sezonul, să nu mai spun de criza coronavirusului care l-a lovit, poate să fie aproape de o mutare de 5 milioane de lire?”, a fost mesajul postat de Michael Stewart pe Twitter.

Ianis Hagi, în top 10 cei mai bine cotaţi fotbalişti din prima ligă a Scoţiei

Ianis Hagi se află printre cei mai valoroşi fotbalişti din prima ligă a Scoţiei, având o cotă care îl plasează în top 10. Celtic şi Rangers sunt singurele echipe care dau jucători în acest clasament, iar scorul este unul de 7-3 în favoarea campioanei.

Odsonne Edouard de la Celtic este cel mai bine cotat fotbalist, cu 13.500.000 de euro, fiind urmat de Alfredo Morelos (Rangers), evaluat la 12.000.000 de euro. De altfel, Ianis Hagi este al treilea cel mai bine cotat jucător din lotul lui Steven Gerrard.

  • 12 meciuri a jucat Ianis Hagi la Glasgow Rangers
  • 3 goluri a marcat Ianis Hagi pentru Rangers
ADVERTISEMENT
Tags: