Sporturi

Cota uriaşă pe care o avea Kaia Kanepi să o învingă pe Simona Halep la US Open 2018

27.08.2018 | 21:05
Cota uriasa pe care o avea Kaia Kanepi sa o invinga pe Simona Halep la US Open 2018
ADVERTISEMENT

Cota uriaşă pe care o avea Kaia Kanepi să o învingă pe Simona Halep la US Open 2018. Kaia Kanepi a primit o cotă uriaşă pentru un posibil succes în faţa Simonei Halep.

Ce cotă a primit un posibil succes al Kaiei Kanepi în primul tur la US Open. Simona Halep a fost eliminată de Kaia Kanepi, locul 44 WTA, cu scorul 2-6, 4-6 după o oră şi 17 minute de joc. Simona a intrat în istoria turneului din Statele Unite ale Americii, devenind primul cap de serie numărul unu din istoria competiției care e eliminată în primul tur. Vezi toate detaliile despre meciurile de la US Open accesând aplicaţia de mai jos: scoruri game cu game, programul complet al meciurilor şi toate rezultatele zilei de la Flushing Meadows.

ADVERTISEMENT

La prima vedere, Simona Halep ar fi trebui să aibă parte de un meci ușor cu sportiva din Estonia. Totuși, la precedentul lor meci direct, disputat, ce-i drept, în urmă cu patru ani, Halep a avut nevoie de tie-break în setul decisiv pentru a o învinge pe Kanepi. Ne așteptam cu toţii la o victorie lejeră de această dată, jocul Simonei crescând enorm față din 2014. Cota oferită de bookmakeri pentru 2-0 la seturi pentru liderul mondial din WTA a fost cel puțin decentă, 1.40.

Cota uriaşă pe care o avea Kaia Kanepi să o învingă pe Simona Halep la US Open 2018

Un eventual succes al liderului mondial în turul inaugural la US Open a primit din partea bookmakerilor cota 1.10, nimic spectaculos, însă o eventuală victorie a sportivei din Estonia, Kaia Kanepi, a primit o cotă uriaşă, 8.00. Într-adevăr, victoria estoniencei a surprins pe toată lumea, iar presa internaţională a reacţionat şi ea imediat după finalul partidei desfăşurate la Flushing Meadows pe arena Louis Armstrong. Organizatorii au investit o sumă uriașă în acest stadion, dotat în premieră cu acoperiș retractabil.

ADVERTISEMENT

Ce este şi mai surprinzător este cota pentru 2-0 la seturi pentru adversara româncei din fruntea clasamentului mondial. Bookmakerii au considerat că un succes al Kaiei Kanepi în minimul de seturi merită cota 15.00, iar cei care au mizat pe o asemenea victorie s-au îmbogăţit cu siguranţă. Înaintea startului celui de-al patrulea Grand Slam al sezonului, Betano a oferit o cotă de 9.50 pentru un succes al Simonei Halep la New York, însă sportiva din Constanţa nu s-a regăsit în primul său meci la US Open.

Simona Halep, eliminare în primul tur, ca în 2017

US Open 2017 a fost un alt moment de coşmar din cariera româncei. La New York, în 2017, lucrurile au mers prost încă de la început. De la tragerea la sorți! Când Maria Sharapova a fost anunţată ca adversara Simonei în runda 1! La acel moment, rusoaica o conducea pe Halep cu un categoric 6-0 la meciuri directe! La partida din 2017, Maşa a trimis foarte multe mingi câştigătoare, o strategie pe care a folosit-o şi Kanepi. De altfel, Simona Halep are de obicei foarte mari probleme atunci când întâlneşte jucătoare de forţă, care lovesc decisiv, aşa cum a fost şi cazul olandezei Kiki Bertens, în finala de la Cincinnati. Şi la US Open 2017, Simona Halep a fost dominată clar în primul set. A fost 4-6 atunci.

ADVERTISEMENT

Din nou la fel cum s-a întâmplat şi în acest an, Simona Halep dădea semnul revenirii în setul secund. Acum a reuşit să facă 4-4 de la 1-4. Atunci îşi concretiza, totuşi, revenirea din manşa secundă şi ducea meciul în decisiv, scor 6-4. Nu avea, însă, să fie suficient. Deoarece Sharapova a început să lovească din nou perfect şi şi-a adjudecat setul decisiv la trei. Totuşi, Simona nu a avut prea multe să îşi reproşeze. Meciul a fost considerat cel mai bun al ediţiei la US Open. De această dată, în schimb, jocul ei a fost unul modest. În afară de 2017, Simona mai era eliminată în primul tur la US Open şi în 2010, la prima ei apariţie pe tabloul principal. Pierdea atunci cu Jelena Jankovic. În 2011 şi 2012 ieşea în turul 2, iar în 2014 era eliminată în turul 3. Cea mai bună performanţă a ei a venit în 2015, semifinale. În 2016 a jucat sferturi de finală, iar în 2013 se oprea în optimi.

Tags: