Video şi foto. Marocanii au declanşat iadul pe străzile din Bruxelles

Sorin Dumitrescu   
în Stiri sportive
13/11/2017, 14:35
Video şi foto. Marocanii au declanşat iadul pe străzile din Bruxelles GALERIE FOTO

A fost o bucurie extraordinară în Maroc după calificarea extraordinară a echipei naţionale la turneul final din Rusia, în urma succesului cu 2-0 din Cote d’Ivoire. Marocul nu era favorită în grupa finală, dar a făcut un parcurs formidabil, reuşind să termine grupa marcând 11 goluri, fără a primi vreunul! Din păcate, bucuria suporterilor marocani din alte colţuri de lume s-a transformat în adevărate scene de groază. CLICK GALERIE FOTO

La puţin timp după obţinerea calificării locuitorii capitalei Belgiei au crezut că pur şi simplu a început războiul. Pe străzile din Bruxelles s-au derulat în noapte adevărate lupte între poliţie şi fanaticii suporteri marocani, iar bilanţul confruntărilor e cât se poate de serios. Nu mai puţin de 300 de persoane au fost rănite în aceste confruntări, dintre care 22 sunt ofiţeri de poliţie.

Au făcut scandal şi în Olanda după Cote d’Ivoire – Maroc 0-2

Poliţia a fost nevoită să blocheze anumite străzi cu ajutorul unor maşini, iar pentru stoparea grupurilor de marocani puşi numai pe distrugeri s-au folosit tunurile cu apă. Cetăţenii care au avut proasta inspiraţie să iasă la acea oră pe străzi nu au ştiut cum să se refugieze mai repede, iar locuitorii din zonele unde au avut loc ciocnirile s-au baricadat în case.

În nebunia lor maghrebienii, care reprezintă nu mai puţin de patru la sută dintre populaţia din Bruxelles, au devastat maşini şi au spart vitrinele magazinelor. Ministrul de interne al Belgiei, Jan Jambon, a declarat că face apel la locuitorii marocani din Bruxelles să respecte legile acestei ţări şi să pună capăt violenţelor care riscă să creeze o prăpastie între etnii, deloc benefică pentru viaţa capitalei Belgiei. Scene aproape identice s-au produs însă şi în Olanda, şi acolo existând foarte mulţi maghrebieni. 

VEZI VIDEO CU INCIDENTELE

Închide ×