News

Cotele la pariuri înainte de turul 2 al alegerilor prezidențiale: Klaus Iohannis, mare favorit în fața Vioricăi Dăncilă

Cotele la pariuri inainte de turul 2 al alegerilor prezidentiale Klaus Iohannis mare favorit in fata Vioricai Dancila
ADVERTISEMENT

Turul 2 al alegerilor prezidențiale a început în această noapte în Diaspora și durează până duminică, la ora 21:00, ora României. Chiar dacă a avut o prestație dezamăgitoare pentru o parte din electoratul său, atât prin faptul că a refuzat o dezbatere contra Vioricăi Dăncilă, dar și la conferințele de presă pe care le-a susținut alături de jurnaliști, Klaus Iohannis rămâne marele favorit al caselor de pariuri pentru un nou mandat la Cotroceni.

Klaus Iohannis, favoritul caselor de pariuri înainte de turul doi

O casă de pariuri care a urmărit votul la alegerile prezidențiale încă din timpul campaniei electorale a decis să acorde noi cote la pariuri chiar în preziua alegerilor prezidențiale. Astfel, potrivit acestor cote, Klaus Iohannis este văzut drept mare favorit, cu 1,06, în timp ce candidatul PSD are o cotă de 8,00. Asta înseamnă că dacă vei paria 100 de lei pe Klaus Iohannis iar actualul președinte va reuși să câștige un nou mandat, atunci recompensa este de numai 106 lei, mult mai mică decât în cazul lui Dăncilă.

ADVERTISEMENT

Tot cotele de la pariuri arată că Iohannis este favorit nu numai să câștige, că să o facă și la o diferență confortabilă. Astfel, pentru ca Iohannis să obțină peste 60,5% din voturi cota este de numai 1,35. O problemă în opinia bookmakerilor este și cea cu privire la mobilizarea electoratului. Drept urmare, cei care pariază pe o prezență la vot mai mică de 50,5% primesc o cotă de 1,90, iar cei care cred că se va depăși acest prag – 1,75.

Viorica Dăncilă a reușit deja o surpriză la aceste alegeri prezidențiale, în opinia bookmakerilor

Chiar dacă e privită ca un outsider și victoria ei este una extrem de slab cotată, Viorica Dăncilă a mai făcut o surpriză în timpul acestor alegeri. Astfel, președintele PSD a fost cotată la începutul septembrie la 3.50 că va intra în turul secund, dar această cota a crescut substanțial după ce a trecut moțiunea de cenzură împotriva guvernului său. Astfel, cota Vioricăi Dăncilă a crescut la 8.00. În ciuda acestor aversiuni, Dăncilă a convins electoratul social-democrat și a mers mai departe în turul doi, lăsându-l acasă pe „campionul” Alianței USR-Plus, Dan Barna.

ADVERTISEMENT