Fotbal intern

Cotele lui Man și Mihăilă au explodat după ultimele evoluții din Serie A. Cine e cel mai valoros „tricolor”

24.03.2021 | 09:07
Cotele lui Man si Mihaila au explodat dupa ultimele evolutii din Serie A Cine e cel mai valoros tricolor
ADVERTISEMENT

Cotele de piață ale lui Valentin Mihăilă și Dennis Man au explodat după transferurile în Italia, la Parma. Cea mai spectaculoasă creștere este a olteanului, care valorează acum cu 6 milioane de euro mai multe decât în octombrie 2020.

Creștere de 6 milioane de euro pentru Valentin Mihăilă

Evoluțiile celor doi internaționali români din lotul Parmei sunt apreciate atât de specialiști, cât și de suporteri. După ce a trecut peste problemele medicale, Valentin Mihăilă s-a integrat foarte bine în trupa lui Roberto D’Aversa. A adunat 12 meciuri, toate în acest an, și a marcat două goluri pentru gruparea de pe ”Ennio Tardini”.

ADVERTISEMENT

Considerat încă firav din punct de vedere fizic, olteanul este tot mai apreciat de staff-ul tehnic al Parmei, iar creșterea lui este vizibilă, atât în jocul echipei, cât și în cota de piață care a explodat realmente. Dacă în momentul transferului în Serie A Valentin Mihăilă era cotat la 2,5 milioane de euro, în acest moment site-urile de specialitate i-au stabilit o cotă de 8,5 milioane, acesta fiind cea mai spectaculoasă creștere a unui jucător român.

  • 2,5 milioane de euro era cota de piață a lui Valentin Mihăilă înainte de a semna cu AC Parma
  • 8,5 milioane de euro este valoarea actuală a lui Valentin Mihăilă, conform transfermarkt
ADVERTISEMENT

Dennis Man aproape și-a dublat valoarea

Un salt la fel de spectaculos în ceea ce privește cota de transfer are și Dennis Man. În doar două luni, de când a fost cumpărat de Parma pentru 13 milioane de euro, atacantul aproape și-a dublat valoarea de piață. Man valorează în acest moment, conform transfermarkt.com, 11 milioane de euro, în creștere cu 4,5 milioane, față de momentul trecerii în Italia, ianuarie 2021.

Deși achiziția lui a fost contestată, la un moment dat, chiar și de antrenorul Roberto D’Aversa, românul a prins constant minute în gruparea ”gialloblu”, jucând meci de meci. Chiar dacă de cele mai multe a intrat pe parcurs în jocurile Parmei, Dennis Man se integrează treptat în sistemul de joc al lui D’Aversa, fiind considerat în acest moment o achiziție extrem de inspirată.

ADVERTISEMENT
  • 6,5 milioane de euro era cota de piață a lui Dennis Man în ianuarie, când a semnat cu AC Parma
  • 11 milioane de euro este valoarea actuală a lui Dennis Man, conform transfermarkt

Cel mai valoros internațional al României joacă tot în Serie A

Dintre „tricolori”, cel mai valoros fotbalist în momentul de față este Răzvan Marin, de la Cagliari. Chiar dacă se luptă pentru salvarea de la retrogradare, Marin a devenit punct fix în echipa sardă. Internaționalul român a jucat pentru Cagliari în toate cele 28 de partide din actuala stagiune, în 27 dintre acestea fiind titular.

ADVERTISEMENT

În momentul în care a fost achiziționat de Cagliari, care a plătit 10 milioane de euro celor de la Ajax, în vara anului trecut, cota de piață a lui Răzvan Marin era de 8 milioane de euro. Azi, mijlocașul a ajuns să valoreze 12 milioane de euro, cel mai scump fotbalist român al momentului.

Răzvan Marin și-a început cariera la Academia de Fotbal ”Gheorghe Hagi” de unde a fost transferat în 2017 în Belgia, la Standard Liege, pentru 2,4 milioane de euro. Românul a impresionat în Standard, iar în 2019 Ajax Amsterdam plătea 12,5 milioane de euro pentru a-și asigura serviciile lui. Nu s-a adaptat în Olanda și a fost cedat în vara anului trecut la Cagliari.

Debutantul Florin Iacob valorează doar 350.000 de euro

Dintre ceilalți jucători convocați de Mirel Rădoi pentru meciurile din preliminariile Cupei Mondiale din Qatar (2022), doar Ianis Hagi se apropie de valoarea fotbaliștilor amintiți, șeptarul lui Rangers fiind cotat la 6 milioane de euro, dar evaluat de scoțieni la 23 de milioane de Lire Sterline.

La polul opus, cei mai slab cotați sunt portarul Florin Iacob, de la UTA (350.000 de euro), Alexandru Crețu de la Maribor (400.000 de euro) și Ovidiu Popescu de la FCSB (650.000 de euro).

Valoarea totală a „tricolorilor” din lotul pentru meciurile cu Macedonia de Nord, Germania și Armenia este de 85.750.000 de euro.

ADVERTISEMENT