Fotbal international

Courtois a fost prezentat la Real Madrid. “Astăzi mi se împlinește un vis din copilărie”. Video

09.08.2018 | 15:38
Courtois a fost prezentat la Real Madrid Astazi mi se implineste un vis din copilarie Video

Courtois a fost prezentat la Real Madrid. Președintele clubului l-a întâmpinat pe portarul belgian. Acesta le-a mulțumit celor care i-au acordat încredere, dar și celor care au venit să îi ureze bun venit la echipă. Courtois a declarat apoi că transferul la Real Madrid este pentru el un vis din copilărie care a devenit realitate.

“Îi mulțumesc președintelui clublui și tuturor celor de aici, tuturor celor care mă cunosc și celor pentru care am lucrat. Sunt mândru că mă aflu la cel mai mare club din lume. M-am străduit mereu să realizez acest lucru, în întreaga mea carieră am făcut tot posibilul să se întâmple acest lucru. Acesta a fost visul meu în copilărie. Visam să calc pe iarba acestui stadion, să port culorile clubului. Am fost adversar pentru Real, știu să mă confrunt cu această echipă. Acum sunt un madridist, sunt unul dintre voi. Vreau să mă ridic la înălțimea acestei embleme. Mulțumesc clubului, familiei, consilierilor, mamei copiilor mei și lor. Hai Madrid”, a declarat Thibaut Courtois la prezentarea oficială.

După prezentarea oficială și declarația de presă, președintele clubului i-a înmânat portarului belgian noul tricou, care deocamdată nu are număr și o fotografie de protocol alături de familia sa. Courtois a sărutat emblema de pe tricou, în uralele și aplauzele suporterilor veniți să vadă noua achiziție. În scurt timp, Thibaut Courtois va sări din bară în bară pe Santiago Bernabeu, în fața zecilor de mii de fani din Madrid.

Thibaut Courtois a fost prezentat la Real Madrid

Portarul belgian a semnat cu Real Madrid valabil pe o perioadă de șase ani.  Belgianul a fost dorit cu insistenţă de către oficialii clubului din capitala Spaniei, iar în ultimele săptămâni s-a speculat tot mai mult pe seama unui posibil transfer. Thibaut Courtois, în vârstă de 26 de ani, a surprins pe toată lumea după ce nu s-a prezentat la antrenamentele celor de la Chelsea, formaţie cu care mai avea un contract până în 2019 și astfel a forțat transferul la Real Madrid. Toată afacerea s-a realizat abia după ce gruparea patronată de miliardarul rus Roman Abramovici și-a securizat postul pentru sezonul viitor. Londonezii au plătit clauza de reziliere în valoare de 79 de milioane de euro a portarului Kepa Arrizabalaga de la Athletic Bilbao.

Thibaut C ourtois le-a transmis şefilor de pe Stamford Bridge să-l vândă în această vară, ori va pleca liber de contract la finalul actualului sezon. Belgianul a primit o ofertă de prelungire a înțelegerii cu formaţia londoneză, însă răspunsul lui a fost clar: ”N-am nicio intenţie să mai rămân aici”.

Courtois a fost declarat cel mai bun portar de la CM 2018

Thibaut  Courtois a fost declarat cel mai bun portar de la Campionatul Mondial din Rusia după ce a câştigat medaliile de bronz cu echipa națională a Belgiei. Goalkeeperul lui Chelsea a primit doar șase goluri în cele șapte meciuri jucate la turneul din Rusia.  Portarul a impresionat în meciul cu Brazilia în care a avut mai multe intervenţii providenţiale. Belgianul a jucat la rivala Realului, Atletico Madrid, alături de care a câştigat  titlul intern în 2014, Cupa Spaniei în 2013, Europa League în 2012 şi Supercupa Europei, în acelaşi an. Fotbalistul de 26 de ani a fost împrumutat timp de trei sezoane de către Chelsea la Atletico Madrid, iar familia lui a rămas în capitala Spaniei, deşi s-a întors în Premier League. Acest amănunt pare să fie principalul atu al celor de la Real Madrid în tentativa de a-l aduce pe belgian pe Santiago Bernabeu.

Thibaut Courtois a fost prezentat la Madrid
Thibaut Courtois a fost prezentat la Madrid