Sport

Courtois, declarații războinice după Liverpool – Real Madrid 0-1, finala Ligii Campionilor ”Să vorbească despre mine cu mai mult respect”

Thibaut Courtois a fost, prin intervențiile sale, determinant pentru triumful lui Real Madrid. Și, evident, a dat tonul fiestei, cu o declarație tranșantă. Completată, ulterior, de colegii săi.
29.05.2022 | 02:17
Courtois declaratii razboinice dupa Liverpool  Real Madrid 01 finala Ligii Campionilor Sa vorbeasca despre mine cu mai mult respect
Courtois, omul meciului în finala Ligii Campionilor, a anticipat încă înaintea finalei că este în echipa câștigătoare.
ADVERTISEMENT

La 18 zile după ce a împlinit 30 de ani, Thibaut Courtois a fost providențial în finala Ligii Campionilor. Intervențiile sale, unele dintre ele providențiale, au ținut-o în viață pe Real Madrid. Care a dat lovitura grație lui Vinicius jr. Și trofeul rezervat celei mai bune echipe de club din Europa merge pentru a 14-a oară în vitrina ”galacticilor”. Firesc, protagoniștii acestei victorii nu și-au putut ascunde entuziasmul la flash-interviu.

”Acum sunt în echipa câștigătoare”, anticipa, încă înainte de finală, Courtois

Thibaut Cortois avea în palmares o finală pierdută, în 2014, contra actualei sale echipe. ”Acum sunt în echipa câștigătoare. Real Madrid, atunci când joacă finala, o și câștigă”, a spus la conferința de presă care a precedat meciul.

ADVERTISEMENT

Și a avut dreptate. Mai mult, a contribuit, cu multiplele sale intervenții, la acest triumf. A fost omul meciului.

”Trebuia să se vorbească despre mine cu mai mult respect. Pentru că am fost extrem de criticat în Anglia”, spune Courtois.

ADVERTISEMENT

Pentru a continua: ”Este incredibil, atât de mulți ani, atât de multă muncă. Am ajuns la clubul vieții mele. Am văzut mulți oameni are m-au criticat.

Dar astăzi am arătat cine este regina Europei. M-am simțit bine în ultimele săptămâni. Odată ce faci prima paradă…

ADVERTISEMENT

Nimeni nu mă mai putea opri din dorința de a câștiga Liga Campionilor. La acea ocazie a lui Salah a trebuit să mă întind la maximum. A fost un moment nebun. A trebuit să merg să-l caut pe Salah departe. A fost nebunesc.

Putea să mai adauge încă cinci minute. Nu mai pierdeam. Îmi pare rău doar pentru fratele meu, care se căsătorește mâine, și nu pot fi acolo. Luni însă este o altă căsătorie civilă și voi fi acolo”, a completat, vizibil emoționat, belgianul.

ADVERTISEMENT

Benzema, golgeterul madrilenilor, a declarat: ”Suntem foarte fericiți. Mândri”

Karim Benzema, omul care, alături de Courtois, are, probabil, cele mai mari merite în aventura câștigătoare a lui Real Madrid, spune:

”Suntem foarte fericiți. Mândri. Am câștigat Liga și Liga Campionilor. Suntem cei mai buni. A fost o campanie foarte grea și merităm acest triumf.

Meciul a fost foarte frumos și foarte greu. Povestea cu această echipă este așa. Întotdeauna arătăm că suntem vii și câștigăm.

În plus, acest trofeu înseamnă foarte mult. L-am obținut pentru Real Madrid chiar în țara mea.”

Dacă Thibaut Courtois sau Benzema au fost în teren, Marcelo a trăit meciul, la intensitate maximă, de pe bancă. Și a bifat al cincilea succes în UEFA Champions League.

”Bucurie, emoție, este greu chiar să vorbești. Am meritat. Este un moment ciudat. Am câștigat cinci trofee. În timpul meciului, am transpirat de emoții cu toții.

Este momentul tinerilor care au jucat prima finală. Ancelotti are filozofia și caracterul lui. Este o persoană grozavă și merită acest triumf. Acum, o să sărbătoresc cu familia mea și apoi o să vedem. Veți afla foarte curând ce voi face”, a spus brazilianul.

 

 

ADVERTISEMENT