Premier League

Courtois la Real Madrid! Chelsea cumpără cel mai scump portar din istorie

08.08.2018 | 12:12
Chelsea cumpără cel mai scump portar din istorie

UPDATE 12.10 / Chelsea i-a activat clauza de reziliere a goalkeeperului Kepa Arrizabalaga de la Athletic Bilbao. Spaniolul va juca pe Stamford Bridge din sezonul viitor. Cu postul de portar asigurat, londonezii l-au vândut pe Thibaut Courtois la Real Madrid pentru suma de 42 de milioane de euro.


Thibaut Courtois este tot mai aproape de un transfer la Real Madrid. Chelsea cumpără cel mai scump portar din istorie, pe Kepa Arrizabalaga de la Athletic Bilbao. Odată cu aducerea goalkeeperului spaniol, a cărui clauză de reziliere este de 79 de milioane de euro, Courtois va primi permisiunea să plece la Real Madrid. Belgianul este dorit cu insistenţă de către oficialii clubului din capitala Spaniei, iar în ultimele săptămâni s-a speculat tot mai mult pe seama unui posibil transfer. Portarul de 26 de ani a surprins pe toată lumea după ce nu s-a prezentat la antrenamentele celor de la Chelsea, formaţie alături de care mai are un contract până în 2019.

Dorința lui Thibaut Courtois de a juca pentru Real Madrid este la un singur pas de a se împlini. Chelsea este gata să doboare recordul pentru suma plătită pentru transferul unui portar, londonezii urmând să activeze clauza de reziliere a portarului Kepa Arrizabalaga, fixată la 79 de milioane de euro. Kepa va deveni astfel cel mai scump portar din istorie, depășindu-l pe Alisson Becker, pentru care Liverpool i-a plătit Romei 72,5 milioane de euro în această vară. Presa din Marea Britanie scrie că acesta este un semn clar că Real Madrid și Chelsea s-au înțeles în privința transferului lui Thibaut Courtois, iar mutarea va fi făcută după ce Kepa va semna cu gruparea londoneză, pentru ca englezii să se asigure că nu rămân descoperiți pe postul de portar chiar înainte de startul sezonului de Premier League.

Chelsea cumpără cel mai scump portar din istorie

Kepa Arrizabalaga este aproape de un transfer la Chelsea, după ce în acest an a refuzat să semneze cu Real Madrid. Jucătorul a fost văzut în aeroportul din Londra, în timp ce se pregătea să plece spre Madrid, cel mai probabil pentru a negocia cu Chelsea. Transferul ar urma să fie făcut miercuri, imediat după ce englezii trimit suma de bani către clubul spaniol și îi activează clauza de reziliere lui Kepa. Goalkeeperul a jucat în 54 de partide pentru Athletic Bilbao, primind 66 de goluri și reușind să țină poarta intactă în 15 ocazii.

Courtois nu s-a prezentat la antrenament

Thibaut Courtois a surprins pe toată lumea luni după ce nu s-a prezentat la antrenamentele celor de la Chelsea.  Maurizio Sarri, şi-ar fi dorit să aibă o discuţie faţă în faţă cu jucătorul belgian pentru a discuta despre transferul la Real Madrid. Courtois a evitat această întâlnire programată de către antrenorul italian, iar mutarea la trupa din capitala Spaniei este tot mai aproape. Noul antrenor al echipei londoneze a afirmat în urmă cu puţin timp că îşi doreşte doar jucători care să dea totul pentru echipa de pe Stamford Bridge şi care sunt dedicaţi 100% clubului: În acest moment, Courtois este portarul lui Chelsea. Nu știu ce se va întâmpla mai departe. Depinde de club, depinde în special de el, dar sper ca Thibaut Courtois să rămână portarul nostru.. Vreau să discut cu el şi cu oficialii clubului, deoarece îmi doresc doar jucători dedicaţi 100% clubului. Nu vreau să discut cu agentii jucătorilor, deoarece lor nu am ce întrebări să le adresez.“, a declarat Maurizio Sarri înainte de Supercupa Angliei.