Premier League

Courtois pune presiune pe Chelsea! ”N-am nicio intenţie să mai rămân”

01.08.2018 | 14:36
Courtois pune presiune pe Chelsea Nam nicio intentie sa mai raman

Portarul Thibaut Courtois pune presiune pe oficialii clubului Chelsea Londra, deoarece își dorește să plece de pe Stamford Bridge. Potrivit site-ului talksport.com, internaționalul belgian a refuzat prelungirea contractului cu gruparea patronată de omul de afaceri rus Roman Abramovici și vrea să plece la Real Madrid.

Deși presa spaniolă a scris în urmă cu două săptămâni că Thibaut Courtois s-a înţeles cu madrilenii şi se va transfera de la Chelsea Londra pentru 35 de milioane de euro, negocierile dintre cluburi au intrat în impas, lucru care l-a nemulțumit de portarul belgian.

Courtois a refuzat prelungirea contractului cu Chelsea

Thibaut Courtois le-a transmis şefilor de pe Stamford Bridge să-l vândă în această vară, ori va pleca liber de contract la finalul actualului sezon. Belgianul a primit o ofertă de prelungire a înțelegerii cu formaţia londoneză, însă răspunsul lui a fost clar: ”N-am nicio intenţie să mai rămân aici”.

Perioada de transferuri din Premier League se încheie la 10 august, astfel că Chelsea Londra se află acum într-o postură dificilă. Presată de Courtois să-l lase să plece la Real Madrid, formaţia antrenată de Maurizio Sarri mai are puţin timp la dispoziţie pentru a-i găsi acestuia înlocuitor. Pe lista scurtă a londonezilor se află Jordan Pickford (Everton), Joe Hart (Manchester City), Kasper Schmeichel (Leicester City) şi Jack Butland (Stoke City).

Portarul belgian Thibaut Courtois pune presiune pe oficialii clubului Chelsea Londra, refuzând prelungirea contractului deoarece își dorește să plece la Real Madrid
Portarul belgian Thibaut Courtois pune presiune pe oficialii clubului Chelsea Londra, refuzând prelungirea contractului deoarece își dorește să plece la Real Madrid

Thibaut Courtois a fost declarat cel mai bun portar de la Campionatul Mondial din Rusia după ce a câştigat medaliile de bronz cu echipa națională a Belgiei. Goalkeeperul lui Chelsea a primit doar șase goluri în cele șapte meciuri jucate la turneul din Rusia.  Portarul a impresionat în meciul cu Brazilia în care a avut mai multe intervenţii providenţiale.

Maurizio Sarri vrea să discute personal cu Thibaut Courtois

Belgianul a jucat la rivala Realului, Atletico Madrid, alături de care a câştigat a câştigat titlul intern în 2014, Cupa Spaniei în 2013, Europa League în 2012 şi Supercupa Europei, în acelaşi an. Fotbalistul de 26 de ani a fost împrumutat timp de trei sezoane de către Chelsea la Atletico Madrid, iar familia lui a rămas în capitala Spaniei, deşi s-a întors în Premier League. Acest amănunt pare să fie principalul atu al celor de la Real Madrid în tentativa de a-l aduce pe belgian pe Santiago Bernabeu.

Trupa patronată de Roman Abramovici l-a adus în această  vară  pe Rob Green, cel care a semnat un contract pe un singur sezon. Noul portar al lui Chelsea este un fost component al lotului naţional al Angliei, dar care între timp a ajuns la 38 de ani. Green va fi cel mai probabil a treia variantă în stagiunea 2017-2018.

Maurizio Sarri, noul antrenor al lui Chelsea, a anunţat că îşi doreşte să discute personal cu Thibaut Courtois după ce internaţionalul belgian revine din vacanţă. Fotbalistul are parte de o vacanţă prelungită după Campionatul Mondial 2018, iar acest lucru complică puţin situaţia în condiţiile în care deadline-ul pentru transferuri în Premier League este fixat la data de 10 august.