Sport

Trei echipe din Premier League au făcut oferte pentru Coutinho, de care Barcelona vrea să scape în iarnă. Unde ajunge brazilianul

Tras pe linie moartă la Barcelona, Coutinho s-ar putea întoarce în Premier League. Trei echipe și-au manifestat interesul pentru semnătura mijlocașului brazilian.
23.12.2021 | 17:40
Trei echipe din Premier League au facut oferte pentru Coutinho de care Barcelona vrea sa scape in iarna Unde ajunge brazilianul
ADVERTISEMENT

Măcinată în continuare de probleme financiare, Barcelona încearcă din răsputeri să scape de jucătorul cu cel mai mare salariu din lot. Philippe Coutinho, căci despre el este vorba, ar putea bifa în această iarnă o revenire spectaculoasă în Premier League, însă nu la Liverpool.

Începe curățenia de iarnă la Barcelona. Coutinho, la un pas să fie vândut

Potrivit cotidianului Mundo Deportivo, trei cluburi – toate din cel mai important campionat al lumii – se luptă pentru semnătura mijlocașului brazilian cotat în momentul de față la 20 de milioane de euro. Este vorba despre Everton, Tottenham și Newcastle.

ADVERTISEMENT

De altfel, acesta din urmă pare să fie în pole-position, având în vedere că la cârma lui se află de câteva luni prințul Mohammed bin Salman, liderul unui important fond de investiții din Arabia Saudită și om de afaceri cu o avere estimată la 250 miliarde de euro, de cel puțin 10 ori mai mult față de patronul campioanei Manchester City, Sheikh Mansour.

Contractul lui Coutinho expiră abia în vara lui 2023, dar Xavi nu este dispus să-i acorde nicio șansă, așa că Barcelona l-a „scos” la vânzare, în speranța că va reuși să amortizeze cheltuielile. Celor 135 de milioane de euro oferite lui Liverpool în ianuarie 2018 pentru transferul său li se adaugă un salariu anual de aproape 22 de milioane, pe care formația blaugrana nu îl mai poate suporta în condițiile actuale.

ADVERTISEMENT

Rafa Benitez îl vrea pe brazilian la Everton. Venirea sa ar dinamita derby-ul „Merseyside”

Pe lista cu posibile destinații ale mijlocașului se află și Everton, unde este dorit insistent de Rafa Benitez. De altfel, în spațiul public a apărut informația conform căreia acesta ar fi luat deja legătura cu agentul său în vederea unui transfer care i-ar pune pe jar pe fanii lui Liverpool și ar face în așa fel încât duelul direct să capete o nouă intensitate.

Cel de-al treilea club care și-a manifestat deja interesul pentru Philippe Coutinho este Tottenham Hotspur. Instalat la începutul lunii noiembrie, Antonio Conte plănuiește să reconstruiască din temelii echipa și vede în brazilian un pion important pentru compartimentul ofensiv.

ADVERTISEMENT

Barcelona l-a convins pe Dembele să-și prelungească înțelegerea

Deși are un salariu apropiat de cel al lui Coutinho, Ousman Dembele a reușit să intre în grațiile lui Xavi și este foarte aproape să semneze un nou contract cu Barcelona. Potrivit celor de la Sport, acesta i-ar fi comunicat deja agentului său că își dorește să rămână pe Camp Nou până cel puțin la finalul sezonului 2023-2024.

La capitolul achiziții, „balul” va fi deschis de spaniolul Ferran Torres, care a ajuns deja la un acord cu formația blaugrana și urmează să se despartă de Manchester City. Informația a fost confirmată de Pep Guardiola.

ADVERTISEMENT

Da, transferul lui Ferran Torres la Barcelona este aproape finalizat. Vrea să plece, așa că i-am zis să plece. Vreau ca jucătorii să fie fericiți.

Dacă nu ești mulțumit de statutul tău, trebuie să pleci. Nu suntem un club care să țină un jucător cu forța. Și nu mă refer doar la Ferran.

Oricine crede că va fi mai fericit în altă parte, e liber să plece. Cariera unui fotbalist este extrem de scurtă. Dacă vrea să plece și cluburile ajung la un acord, mă bucur pentru el”, a explicat tehnicianul „cetățenilor”.

ADVERTISEMENT