Sport

Coutinho, pagubă uriaşă pentru Barcelona! Cu cât l-au vândut catalanii pe mijlocaşul pe care au plătit 188.000.000 de dolari

Philippe Coutinho (29 de ani) este istorie la FC Barcelona. Fotbalistul pe care catalanii au plătit aproximativ 200 de milioane de dolari a ajuns să fie vândut definitiv la Aston Villa pentru o sumă modică.
10.05.2022 | 17:17
Coutinho paguba uriasa pentru Barcelona Cu cat lau vandut catalanii pe mijlocasul pe care au platit 188000000 de dolari
Coutinho, transferat definitiv la Aston Villa. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Philippe Coutinho a decăzut incredibil în ultimii ani. Cândva unul dintre cei mai scumpi fotbaliști din lume, brazilianul a ajuns să joace la o echipă mediocră din Premier League, care acum l-a cumpărat cu doar 21 de milioane de dolari.

Coutinho i-a provocat o pagubă uriașă Barcelonei. Brazilianul, vândut la Aston Villa pe o sumă modică

Coutinho este oficial fotbalistul lui Aston Villa. În ultimele șase luni, brazilianul a fost împrumutat la echipa lui Steven Gerrard, iar acum britanicii au activat clauza de transfer definitiv.

ADVERTISEMENT

Decăderea playmakerului este una incredibilă, având în vedere că, în 2018, Barcelona plătea 188 de milioane de dolari pentru a îl achiziționa de la Liverpool. Astfel, brazilinul le-a provocat o pagubă „extratereștrilor” de 167 de milioane de dolari.

În jumătatea de an petrecută pe Villa Park, Coutinho a jucat 15 meciuri, perioadă în care a marcat patru goluri și a oferit trei assist-uri.

ADVERTISEMENT

Brazilianul, dorit de Steven Gerrard

Chiar dacă nu mai e în forma de altă dată, Philippe Coutinho are sprijinul managerului Steven Gerrard, care a declarat public că îl dorește pe Villa Park și din sezonul următor.

„Îl vrem pe Coutinho să fie aici, cu noi, în următorul sezon”, a declarat Steven Gerrard, potrivit Mundo Deportivo.

ADVERTISEMENT

În prezent, conform transfermarkt.com, cota de piață a lui Coutinho a ajuns la doar 20 de milioane de euro, asta după ce, în octombrie 2018, brazilianul valora 150 de milioane de euro.

„Sunt momente când trebuie să iei decizii, iar unul dintre cele mai mari vise ale mele a fost să joc la Barcelona. În acel moment aveam de luat o decizie și nu regret”, a declarat Philippe Coutinho, pentru ESPN , care nu regretă mutarea pe Camp Nou.

ADVERTISEMENT

De-a lungul carierei, Coutinho a jucat la Vasco da Gama, Inter Milano, Espanyol, Liverpool, FC Barcelona și Aston Villa.

Sunt foarte fericit. A fost una dintre dorințele mele, să mă întorc să joc aici în Anglia și să evoluez din nou în Premier League. Am această oportunitate și sunt foarte fericit.

L-am admirat mereu (n.r pe Steven Gerrard.) A fost o onoare să fac parte din cariera lui de jucător, iar acum, ca antrenor, mă simt și mai onorat, a mai spus brazilianul.

ADVERTISEMENT
Tags: