Fotbal international

Coutinho şi-a schimbat numărul la Barcelona! Va purta tricoul păstrat lui Griezmann

09.08.2018 | 17:15
Coutinho sia schimbat numarul la Barcelona Va purta tricoul pastrat lui Griezmann
ADVERTISEMENT

Philippe Coutinho, fotbalistul care a fost achiziţionat la începutul lui 2018 de Barcelona de la Liverpool, va purta din noul sezon tricoul cu numărul 7, cel care a fost pregătit la un moment dat pentru Antoine Griezmann. F otbalistul celor de la Atletico Madrid era dat ca şi transferat pe Camp Nou în timpul sezonului anterior, dar a anunţat în această vară că va continua la trupa antrenată de către Diego Simeone.

Coutinho şi-a schimbat numărul la Barcelona! Va purta tricoul păstrat lui Griezmann
Coutinho şi-a schimbat numărul la Barcelona! Va purta tricoul păstrat lui Griezmann

Mijlocaşul brazilian venit din Premier League a preluat în momentul sosirii la Barcelona tricoul cu numărul 14, cel care a fost purtat în ultimii ani de Javier Mascherano. Argentinianul a plecat în perioada de mercato de la mijlocul sezonului trecut la Hebei Fortune, în prima ligă chineză de fotbal.

ADVERTISEMENT

Coutinho şi-a schimbat numărul la Barcelona

Noul star al echipei catalane a impresionat la Campionatul Mondial 2018 şi a decis să preia el tricoul cu numărul 7 în sezonul 2018-2019 după ce mutarea lui Antoine Griezmann a picat. Philippe Coutinho a fost adus la începutul anului de la Liverpool în schimbul sumei de 160 de milioane de euro cu tot cu bonusuri şi a semnat un contract pe cinci sezoane şi jumătate alături de clubul de pe Camp Nou şi are o clauză de reziliere a înţelegerii de 400 de milioane de euro.

Coutinho a ajuns la Liverpool în 2013,  fiind transferat de la Inter cu doar 13 milioane de euro. Sud-americanul a impresionat la trupa antrenată de Jurgen Klopp în stagiunea precedentă şi a marcat de şapte ori, plus alte şapte pase decisive în cele 14 meciuri în care a fost utilizat. Fotbalistul născut la Rio de Janeiro a bifat 22 de meciuri la Barcelona în sezonul anterior şi a izbutit să macheze de 10 ori, fiind pasator decisiv la alte şase goluri înscrise de formaţia catalană.

ADVERTISEMENT

Arda Turan, ultimul jucător care a purtat numărul 7 la Barcelona

Fotbalistul turc a purtat tricoul cu numărul 7 în perioada 2015-2018 la Barcelona, însă nu a reuşit să se ridice la performanţele predecesorilor săi. În trecut, David Villa, Luis Figo, Samuel Eto o sau Patrick Kluivert au ridicat tribunele în picioarele în timp ce îmbrăcau tricoul cu numărul 7.

Fanii echipei catalane vor putea să îl vadă pentru prima dată cu noul tricou pe Philippe Coutinho în partida din Supercupa Spaniei contra celor de la Sevilla. Formaţia pregătită de Ernesto Valverde debutează oficial în noul sezon pe 12 august, în timp ce La Liga vor juca pe 18 august contra celor de la Alaves, în runda inaugurală.

ADVERTISEMENT

Philippe Coutinho, 26 de ani, este al doilea cel mai bine cotat jucător din lotul Barcelonei după starul Leo Messi. Fotbalistul brazilian are o cotă de piaţă de 120 de milioane de euro în acest moment, conform site-ului transfermarkt.de.