News

COVID-19 a infectat în întregime un cămin de bătrâni din Orăștie. Cea mai bătrână victimă are 94 de ani

12.04.2020 | 22:25
COVID19 a infectat in intregime un camin de batrani din Orastie Cea mai batrana victima are 94 de ani
ADVERTISEMENT

Coronavirus a infectat aproape toți bătrânii internați la un cămin de bătrâni din Orăștie. Din totalul de 30 de oameni internați, 25 au fost infectați cu COVID-19, la care se adaugă cinci angajați ai unității de asistență socială.

25 de bătrâni de la cămin s-au îmbolnăvit cu COVID-19

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara va derula o anchetă epidemiologică în acest caz, conform Agerpres. Specialiștii nu înțeleg cum s-a ajuns la infectarea aproape totală a căminului de bătrâni, în condițiile în care accesul străinilor a fost interzis în urmă cu 9 zile.

ADVERTISEMENT

Potrivit medicului șef Cecilia Birău, de la DSP Hunedoara, doi bătrâni s-au prezentat în 8 aprilie la spitalul din localitate pentru că se simțeau rău.

Medicii le-au prelevat probe pentru a le face testul pentru COVID-19, în condițiile în care oamenii prezentau simptome specifice bolii, deși nu se aflau în stare gravă.

ADVERTISEMENT

Ulterior, testarea s-a extins în întreg căminul de bătrâni, ca metodă preventivă. Din păcate, majoritatea persoanelor internate au fost infectate.

“Probele au confirmat prezenţa virusului COVID-19, atât pentru persoanele care erau internate în Spitalul Municipal Orăştie, cât şi pentru 21 dintre rezidenţii care erau în acest cămin pentru persoane vârstnice, dar şi pentru cinci dintre angajaţi”, a declarat medicul pentru Agerpres.

ADVERTISEMENT

Ancheta epidemiologică este în derulare la căminul din Orăștie, în condițiile în care începând cu 3 aprilie vizitele au fost interzise. Mai mult, angajații căminului nu primeau vizite și locuiau alături de bătrâni, tocmai pentru a nu aduce din exterior boala.

“Colegii mei sunt împreună cu conducerea Primăriei Orăştie pentru a se stabili modul în care se va realiza monitorizarea stării de sănătate persoanelor rezidente, tratamentul acestora, dar şi a personalului angajat, depistat pozitiv“, a concluzionat Cecilia Birău.

ADVERTISEMENT

Conform sursei citate, persoanele infectate cu coronavirus au vârstele cuprinse între 61 și 94 de ani.

ADVERTISEMENT
Tags: