News

Covid-19 ar putea afecta ochii într-un mod neînțeles de oamenii de știință. Legătura dintre coronavirus și noul simptom descoperit de britanici

26.05.2020 | 21:52
Covid19 ar putea afecta ochii intrun mod neinteles de oamenii de stiinta Legatura dintre coronavirus si noul simptom descoperit de britanici
Un nou simptom pentru coronavirus! Doctorul Monica Pop atrage atenția: "La 4% dintre cei infectați cu COVID-19, boala debutează cu o conjunctivită". Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Dominic Cummings, consilierul principal al premierului britanic Boris Johnson, este în centrul atenției în aceste zile în Marea Britanie după ce și-a vizitat părinții, la 400 kilometri de Londra, deși are simptome de coronavirus.

Covid-19 ar putea provoca un nou simptom. Conjunctivita, tot mai des întâlnită la bolnavi

Jurnaliștii de la The Sunday Mirror și The Observer au dezvăluit că Dominic Cummings a fost văzut în Durham în 12 și 19 aprilie, cu toate că era suspect de coronavirus. Politicianul s-a apărat, explicând că a fost în Durham pentru a consulta oftalmolog, în condițiile în care noul coronavirus afectează vederea.

ADVERTISEMENT

Premierul Boris Johnson susține cele dezvăluite de consilierul său personal: „În ceea ce privește vederea, găsesc trebuie să port ochelari pentru prima dată în mulți ani de zile … așa că sunt înclinat să cred că este foarte, foarte plauzibil”.

Organizația Mondială a Sănătății a adăugat pe lista simptomelor, pe lângă tuse, febră și pierderea gustului și mirosului și următorul aspect: coronavirusul provoacă iritarea membranei care acoperă ochiul, existând cazuri de oameni care se aleg cu conjunctivită.

ADVERTISEMENT

Deși nu interferează foarte mult cu vederea, această afecțiune provoacă lăcrimare și disconfort. Totodată, poate apărea o neclaritate a vederii dacă va fi afectată partea din față a pupilei și a irisului.

Conform Pro TV, profesorul Robert MacLaren, expert oftalmologic la Universitatea din Oxford, a remarcat că tot mai mulți pacienți se plâng de așa numitul sindrom al „ochiului lipicios”.

ADVERTISEMENT

Oricare dintre simptomele de mai sus poate afecta vederea și pacienții afectați ar fi sfătuiți să conducă cu precauție sau deloc, dacă a existat o estompare semnificativă a vederii”, a explicat profesorul.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al spitalului din Moorfields susține că aceste cazuri sunt rare și nu poate fi trasă concluzia că problemele oftalmologice sunt un simptom direct al infectării cu Covid-19. Totuși, oamenii care remarcă astfel de probleme trebuie să ia legătura cu un medic, de urgență.

ADVERTISEMENT

Conjunctivita este extrem de contagioasă, mai ales că noul coronavirus intră în organism prin ochi, pe lângă nas și gură.

ADVERTISEMENT
Tags: