Sport

Liga Zimbrilor, afectată de COVID-19! Dinamo, victorii pe linie. Poli Timișoara a urcat pe 2 în clasament

11.10.2020 | 15:40
Liga Zimbrilor afectata de COVID19 Dinamo victorii pe linie Poli Timisoara a urcat pe 2 in clasament
ADVERTISEMENT

Al doilea turneu din Liga Zimbrilor se desfășoară între 4 și 11 octombrie la Sf. Gheorghe, interval în care se desfășoară 6 etape. Însă, competiția a fost afectată serios de noul coronavirus, în condițiile în care trei echipe nu au putut să își desfășoare meciurile. 

Știința Bacău și Botoșani nu au putut evolua până acum la niciun meci din acest mini-turneu pierzând toate confruntările cu scorul de 0-10. În plus, CSM Focșani a fost exclusă pe 6 octombrie după ce au fost depistați pozitiv trei jucători în timpul turneului.

ADVERTISEMENT

CSM Focșani nu a informat Federația Română de Handbal că a avut două cazuri pozitive în lot înainte de startul turneului. Ulterior, Vasile Mocanu a avut simptome COVID-19, iar clubul l-a trimis acasă fără să anunțe DSP sau Federația. Astfel, clubul a fost amendat cu 40.000 de lei și exclus din turneu.


UPDATE, 11 octombrie, ora 15:40. Dinamo încheie turneul de la Sf. Gheorghe cu maximum de puncte după ce a trecut cu 39-23 de Reșița. Poli Timișoara a urcat pe locul doi după ce a învins și Dunărea Călărași cu 26-24.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 10 octombrie, ora 18:28. CSM București a câștigat derby-ul rundei cu Steaua, scor 29-27. La pauză “militarii” conduceau la un gol, 15-14, însă în partea secundă “tigrii” au reușit să întoarcă scorul. De la 19:15 se va disputa meciul Reșița – Făgăraș. Rezultatele rundei a 8-a:


UPDATE, 10 octombrie, ora 15:00. Sâmbătă, HC Dobrogea Sud a suferit o înfrângere surprinzătoare împotriva lui Poli Timișoara. Constănțenii au condus și cu 9 goluri în fața lui Poli, însă echipa lui Vlad Caba a făcut o a doua repriză superbă și s-a impus cu 25-23. Dobrogea Sud a marcat doar 5 goluri în repriza secundă.

ADVERTISEMENT

Știința Bacău, revenită în turneul de la Sf. Gheorghe după problemele COVID-19, a cedat cu 30-32 meciul cu Suceava. Trebuie să menționăm că băcăuanii nu au făcut un antrenament de trei săptămâni. Potaissa Turda a învins cu 34-30 pe Buzău, într-un alt meci din etapa a 8-a.


COVID-19 dă peste cap Liga Zimbrilor! O echipă se întoarce în “bulă”

Însă, după ce s-au scurs 4 din cele 6 etape, cei de la Știința Bacău au anunțat că se întorc în “bulă” pentru ultimele două meciuri, cu CSU Suceava și Potaissa Turda, anunță Handbal Mania. Demersul este unul riscant, în condițiile în care handbaliștii băcăuani nu s-au mai antrenat de 3 săptămâni.

ADVERTISEMENT

Până acum, Dinamo și HC Dobrogea Sud merg ceas în Liga Zimbrilor. Cele două formații au maximum de puncte. Steaua este pe locul trei după ce a înregistrat 5 victorii și 2 egaluri, fiind urmată în clasament de CSM București, Potaissa Turda, Poli și Minaur, toate cu 15 puncte.

Minaur s-a ținut tare cu Dobrogea Sud, deși are mari probleme cu noul coronavirus!

Minaur Baia Mare se confruntă la rândul ei cu mari probleme din cauza noului coronavirus. Echipa maramureșeană a venit la Sf. Gheorge fără 9 jucători, iar asta s-a văzut în ultimele două meciuri: cu CSM și Dobrogea Sud, pe care le-a pierdut. Băimărenii s-au ținut tare în confruntarea cu echipa constănțeană, pe care au pierdut-o în final de meci, scor 28-29.

Sâmbătă și duminică se vor disputa ultimele două etape din turneul de la Sf. Gheorghe. Cele mai interesante confruntări ale etapei a 8-a sunt HC Dobrogea Sud – Poli Timișoara și CSM București – Steaua, ambele transmise de TVR.

Dinamo va câștiga la masa verde meciul cu Magnum Botoșani de sâmbătă, iar duminică echipa lui Constantin Ștefan are o misiune ușoară împotriva lui CSM Reșița, astfel că, cel mai probabil, Dinamo va pleca cu maximum de puncte după acest turneu de la Sf. Gheorghe. Meciul vedetă de duminică este Steaua – CSM București.

Programul etapelor rămase din mini-turneul de la Sf. Gheorghe:

Etapa 8: 

Etapa 9: 

Clasament Liga Zimbrilor: 

ADVERTISEMENT