News

Covid-19 face încă o victimă în rândul personalului medical. Lider de sindicat, răpus de boală

15.12.2020 | 08:59
Covid19 face inca o victima in randul personalului medical Lider de sindicat rapus de boala
ADVERTISEMENT

Boala Covid-19 continuă să facă victime în rândul cadrelor medicale din România. O asistentă din Reșița, care era și lider activ de sindicat, a murit la începutul acestei săptămâni.

Mariana Fiscuci, în vârstă de 61 de ani, lucra la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, iar infecția cu noul coronavirus s-a dovedit fatală pentru sănătatea ei.

ADVERTISEMENT

Cadrul medical este descrisă de colegii săi din cadrul Federaţiei Sanitas ca un om dedicat total profesiei şi un lider activ al sindicatului cadrelor sanitare.

Un lider de sindicat, răpus de Covid-19

SARS-CoV-2 continuă să facă victime și în sistemul medical din România. Colectivul Sanitas anunță cu regret pierderea colegei lor, Mariana Fiscuci, asistentă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Reșita.

ADVERTISEMENT

„Cu durere anunţăm pierderea colegei noastre, Fiscuci Mariana, lider Sanitas activ şi asistentă medicală principală la UPU – Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, dedicată întru-totul profesiei şi un om special!

Din nefericire, a pierdut lupta cu noul virus. Transmitem sincere condoleanţe familiei îndurerate! Dumnezeu să o ierte şi să o odihnească în pace!”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a Federaţiei Sanitas.

ADVERTISEMENT

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), de la începutul pandemei, unul din 62 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 a fost înregistrat la personalul medical. Peste 50 de cadre medicale au pierdut până acum lupta cu virusul.

România, aproape 13.500 de decese din cauza Covid-19

De la începutul pandemiei și până la raportul GCS de luni, 14 decembrie, 13.494 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat în țara noastră.

ADVERTISEMENT

În intervalul 13.12.2020 (10:00) – 14.12.2020 (10:00) au fost raportate 109 decese (60 bărbați și 49 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bihor, Botoșani, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Ilfov și Municipiul București.

Din datele Grupului de Comunicare Strategică (GCS), aflăm că incidenţa cazurilor de COVID-19 în judeţul Caraş-Severin a fost calculată luni la o valoare de 2,17 la o mie de locuitori, pentru ultimele 14 zile, după ce în ultima zi nu a fost raportată nicio îmbolnăvire.

ADVERTISEMENT