News

Covid-19 face ravagii în Rusia. Nou record de infectări și decese

Dezastru în Rusia din cauza Covid-19. A fost stabilit un nou record de infectări și decese.
23.10.2021 | 16:07
Covid19 face ravagii in Rusia Nou record de infectari si decese
ADVERTISEMENT

Situația devine tot mai alarmantă în Rusia, unde pandemia de Covid-19 continuă să facă prăpăd. Un nou record de decese şi de infectări asociate cu Covid-19 a fost stabilit sâmbătă, 23 octombrie.

Este a treia zi la rând când datele indică cea mai alarmantă perioadă de la începutul pandemiei.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui bilanţ guvernamental, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 1.075 de decese şi 37.678 de cazuri de infectare, informează AFP, potrivit știripesuse.ro.

Situație gravă în Rusia din cauza Covid-19. Au murit peste 1.000 de persoane în ultimele 24 de ore

După ultima raportare, Rusia a ajuns la peste 8,2 milioane de infectări de la începutul crizei sanitare. În total, 229,528 de persoane care au avut Covid-19 au decedat.

ADVERTISEMENT

Doar SUA, Brazilia, India și Mexic au îngregistrat mai multe decese decât Rusia, de la începutul pandemiei.

Doar o treime dintre cetățeni au fost vaccinați de la apariţia primului vaccin naţional, Sputnik V, în decembrie 2020. Una din explicaţii este legată de neîncrederea tradiţională a populaţiei în autorităţi.

ADVERTISEMENT

Din iunie, Rusia se confruntă cu un nou val provocat de apariţia unor variante mai agresive.

Recent, în încercarea de a întrerupe lanţurile de contaminare, preşedintele Vladimir Putin a decretat o săptămână nelucrătoare pentru perioada 30 octombrie-7 noiembrie.

Restricții masive în Moscova

În Moscova se află cel mai mare focar epidemic de pe teritoriul ţării. Primarul orașului a anunțat închiderea timp de 11 zile a tuturor instituţiilor şi activităţilor comerciale neesenţiale începând din 28 octombrie.

ADVERTISEMENT

“În acest interval, toate întreprinderile şi organizaţiile din Moscova vor trebui să înceteze lucrul.(…)Experienţa ne arată că zilele libere sunt mijlocul cel mai eficient de a face să scadă numărul de cazuri şi de decese”, a precizat primarul Moscovei, Serghei Sobianin, precizând că sunt exceptate spaţiile unde se vând medicamente, produse alimentare şi de primă necesitate.

Teatrele şi muzeele vor putea continua să funcţioneze în limita a 50% din locuri şi doar pentru publicul care prezintă un certificat sanitar.

ADVERTISEMENT