Sport

Covid-19 îl sperie pe Florin Bratu. Cum a reacționat selecționerul României U21 când a aflat că amicalul cu Anglia a fost anulat. Video

Florin Bratu așteaptă cu nerăbdare să-și facă debutul pe banca echipei naționale U21 a României, dar se teme de Covid-19: „Cât timp există acest virus e normal să ne temem că se poate amâna sau anula orice meci”, susține selecționerul.
06.09.2021 | 23:33
Covid19 il sperie pe Florin Bratu Cum a reactionat selectionerul Romaniei U21 cand a aflat ca amicalul cu Anglia a fost anulat Video
ADVERTISEMENT

După ce amicalul cu Anglia a fost anulat din cauza unor infectări cu Covid-19 (n.r. doi jucători din lotul britanicilor au fost testați pozitiv), Florin Bratu își așteaptă cu mari emoții debutul pe banca României U21.

Întregul său staff a fost testat negativ, dar mai rămâne ca delegația georgienilor să aibă parte de aceleași rezultate. Partida este programată marți, 7 septembrie, de la ora 21:00, pe Stadionul „Anghel Iordănescu” din Voluntari.

ADVERTISEMENT

Covid-19 îi dă emoții lui Florin Bratu. Selecționerul speră ca partida cu Georgia să nu fie anulată

Cât timp există acest virus e normal să ne temem că se poate amâna sau anula orice meci. La noi totul este OK acum, sperăm ca şi georgienii să fie testaţi negativ şi să se dispute meciul pentru că de aceea stăm de 10 zile în cantonament.

Când am aflat că nu se dispută amicalul cu Anglia (n.r. – din cauza a 2 cazuri pozitive de Covid-19) m-am blocat un pic. Pentru că voiam să văd jucătorii într-un meci bun, un meci greu… însă ne-am schimbat repede programul.

ADVERTISEMENT

Pentru noi e un avantaj că jucăm amicale până la turneul final pentru că nu avem presiune. Dar în acelaşi timp avem obiective importante, mai exact formarea unui lot competitiv pentru Campionatul European din 2023.

Şi pentru asta ne trebuie o formă sportivă bună cumulată cu rezultate. Nu poţi creşte dacă nu ai rezultate în spate. Iar pentru mine nu există meciuri amicale şi meciuri oficiale.

ADVERTISEMENT

Există meciuri şi atât, iar ele trebuie toate tratate cu seriozitate. Îmi doresc ca fiecare meci să îl câştig, chiar şi la antrenamente vreau să cultivăm cultul victoriei.

Ne dorim să trecem de faza grupelor la Campionatul European, ar fi formidabil. Dar mie nu îmi place să promit lucruri. Sunt foarte precaut, dar în acelaşi timp ambiţios să realizez lucruri mari”, a explicat Florin Bratu în cadrul unei conferințe de presă.

ADVERTISEMENT

Cuvinte de laudă pentru elevii săi: „La vârsta lor nu aveam talentul pe care îl au ei”

În așteptarea Campionatului European din 2023, la care România U21 este direct calificată, selecționerul încearcă să construiască o nouă echipă cu care să repete performanța jucătorilor din generația anterioară. Deși misiunea nu se anunță deloc ușoară, acesta se declară încântat de calitățile „tricolorilor”.

Lista lărgită cuprinde cam 50-54 de jucători pe care îi urmărim săptămânal. Eu le-am spus jucătorilor din lotul de acum că la vârsta lor nu aveam talentul pe care îl au ei. Dar aveam ambiţie. E lucrul pe care ei uneori îl mai pierd pe drum pentru că s-au schimbat mult vremurile.

Dacă vor înţelege că e nevoie de muncă, ambiţie şi obiective mari atunci vor ajunge mai mari ca mine, Rădoi, Mutu sau ceilalţi care au fost la echipa naţională. Absolut toţi jucătorii pe care îi am acum în lot acum pot juca la prima reprezentativă. Au ritm, au intensitate şi jocuri în picioare.

De asemenea, au tinereţea şi entuziasmul de partea lor. Cu siguranţă dacă vor merge pe această linie ei vor apărea şi în lotul primei reprezentative. Eu i-am spus lui Mirel Rădoi că dacă are nevoie de cineva, sunt de acord. Eu sunt mereu un sprijin important pentru el”, a mai spus Florin Bratu.

ADVERTISEMENT