News

COVID-19 își pierde tot mai mult din putere. Medicii italieni, contre cu oficialii din Ministerul Sănătății

01.06.2020 | 12:20
COVID19 isi pierde tot mai mult din putere Medicii italieni contre cu oficialii din Ministerul Sanatatii
ADVERTISEMENT

Mai mulți medici italieni sunt de părere că virusul care duce la COVID-19 își pierde tot mai mult din putere și nu mai este la fel de letal ca la început.

COVID-19 își pierde tot mai mult din putere

Conform New York Times, câțiva doctori din Italia au intrat în contre cu oficialii Ministerului Sănătății, după ce au anunțat că puterea COVID-19 a pierdut foarte mult în intensitate.

ADVERTISEMENT

”În realitate, virusul nu mai există din punct de vedere clinic în Italia”, a declarat, duminică, Alberto Zangrillo, șeful Spitalului San Raffaele din Milano.

Medicul a precizat că testele efectuate în ultimele 10 zile au arătat o încărcătură virală în termeni cantitativi, care a fost cu mult mai mică în comparație cu cele efectuate în urmă cu o lună sau două.

ADVERTISEMENT

”Puterea pe care virusul a avut-o acum două luni nu este aceeași putere pe care o are astăzi”

Zangrillo a spus că unii experți sunt prea alarmiști cu privire la perspectiva unui al doilea val de infecții, iar politicienii trebuie să țină seama de noua realitate. ”Trebuie să revenim la a fi o țară normală. Cineva trebuie să-și asume responsabilitatea pentru terorizarea țării”, a subliniat el.

El a fost susținut în afirmațiile sale de Matteo Bassetti, șeful clinicii de boli infecțioase din spitalul San Martino din Genova: ”Puterea pe care virusul a avut-o acum două luni nu este aceeași putere pe care o are astăzi. Este clar că astăzi boala COVID-19 este diferită”.

ADVERTISEMENT

Declarațiile făcute de cei doi doctori au fost contrazise imediat de oficiali din Ministerul Sănătății, care au avertizat că este prea devreme pentru a fi proclamată victoria împotriva coronavirusului.

”În așteptarea dovezilor științifice care susțin teza conform căreia virusul a dispărut, i-aș invita pe cei care spun că sunt siguri de acest lucru să nu îi bulverseze pe italieni”, a declarat Sandra Zampa, subsecretar la Ministerul Sănătății.

ADVERTISEMENT

Oficialul i-a invitat pe cetățeni să mențină prudența maximă, să mențină distanțarea fizică, să evite grupurile mari, să se spele frecvent pe mâini și să poarte măști pentru a nu se infecta și pentru a preveni răspândirea virusului.

Italia ocupă locul trei în lume la numărul de decese înregistrate, cu 33.415 victime, și este pe poziția a șasea la numărul de cazuri de CIVOD-19, cu 233.019 bolnavi. Cu toate acestea, noile infecții și decese au scăzut constant în luna mai.

ADVERTISEMENT