News

COVID-19: Italia are o nouă zi cu multe infectări. Câți oameni au murit

24.08.2020 | 22:41
COVID19 Italia are o noua zi cu multe infectari Cati oameni au murit
ADVERTISEMENT

O nouă zi grea pentru Italia, care a înregistrat 953 de cazuri de infectare cu virusul COVID-19. Patru persoane au decedat în ultimele 24 de ore, anunţă Ministerul italian al Sănătăţii.

După mai multe săptămâni în care pandemia a fost ținută sub control în Europa, în ultimele zile se remarcă o creștere explozivă și alarmantă a numărului de cazuri pe bătrânul continent.

ADVERTISEMENT

Italia a ajuns la 35.441 de morţi, iar numărul total al cazurilor de infectare cu noul coronavirus  este de 260.298.

Multe cazuri de COVID-19 în Italia. Virusul face din nou ravagii în Europa

Cu o zi înainte, Italia raportase peste 1.000 de cazuri de COVID-19, dar efectuase mult mai multe teste. Astfel, ieri au fost 67.371 de teste, iar astăzi s-au făcut doar 45.914.

ADVERTISEMENT

Conform cifrelor oficiale, în momentul de faţă sunt 16.195 de persoane care au coronavirus, 65 fiind la terapie intensivă.

Franța a avut aproape 5.000 de cazuri ieri, iar Germania a depășit astăzi pragul psihologic de 1.000 de cazuri înregistrate în 24 de ore. Nici din Spania nu vin vești bune. Acolo s-au înregistrat aproximativ 6.000 de cazuri în ultimele 48 de ore.

ADVERTISEMENT

“În situaţia în care ne aflăm acum, cu mai multă tehnologie, cu mai multă conectivitate, virusul a avut o şansă mai bună de răspândire, se poate mişca repede pentru că suntem mai conectaţi acum”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus la Geneva.

“Dar, în acelaşi timp, avem şi tehnologia, şi cunoştinţele pentru a-i pune capăt. Deci avem un dezavantaj al globalizării, apropierii, conectivităţii, dar şi un avantaj al tehnologiei.Aşa că sperăm să punem capăt pandemiei în mai puţin de doi ani”, a adăugat Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful Organizației Mondiale a Sănătății.

ADVERTISEMENT

“Nicio ţară nu trebuie să forţeze asta până când nu avem un vaccin. Un vaccin va fi o unealtă vitală şi sperăm că vom avea unul cât mai curând. Dar nu există garanţie că vom avea, şi chiar dacă vom avea un vaccin, acesta nu va pune capăt pandemiei. Trebuie să învăţăm cu toţii să controlăm acest virus, folosindu-ne de mijloacele pe care le avem acum şi să facem ajustările în viaţa de zi cu zi care să ne menţină sănătoşi”, a mai spus directorul general al OMS.

ADVERTISEMENT