News

Covid-19 ne va schimba viața. Medicul Mihai Craiu: ”Va deveni ca o paradă de modă, iar ieșirea este către spital”

Medicul Mihai Craiu avertizează că viața va suferi schimbări importante în viitor din cauza Covid-19.
05.11.2021 | 17:19
Covid19 ne va schimba viata Medicul Mihai Craiu Va deveni ca o parada de moda iar iesirea este catre spital
ADVERTISEMENT

Omenirea traversează încă o perioadă extrem de dificilă din punct de vedere sanitar. Pandemia a ucis deja peste 5 milioane de persoane și, conform prognozelor specialiștilor, va mai ucide câteva sute de mii până în debutul anului viitor.

Cu câteva luni înainte de a intra în al 3-lea an pandemic, un medic avertizează că viața noastră va suferi transformări importante.

ADVERTISEMENT

În opinia doctorului pediatru Mihai Craiova, ”dintr-o pandemie cu sute de milioane de bolnavi și cu măsuri restrictive legate de circulație, economie și școală vom trece în următorii ani, probabil, la o boală endemică, cu accentuări sezoniere ale circulației virusului, în diverse comunități”.

Medicul Mihai Craiu spune că virusul Covid-19 ne va schimba viața

Mihai Craiu vine cu explicații în privința acestei teorii lansate. Prima dintre ele este legată de faptul că lumea a devenit foarte mică din perspectiva mișcării oamenilor, cei care pot ajunge mult mai rapid de pe un continent pe altul.

ADVERTISEMENT

Astfel, spune doctorul, și diferitele tulpini ale bolii, ce generează variantele mai contagioase, ”vor putea ajunge fără opreliști din Asia în Africa sau Europa”.

Dr. Craiu mai spune că nici măcar apariția vaccinurilor nu va avea puterea de a ne scăpa de Covid-19.

ADVERTISEMENT

”Vaccinurile NU garantează lipsa infectării, dacă nu luăm mijloace de protecție, concordante cu gradul de transmitere a virusului în acea comunitate. Chiar și cadrele medicale, care sunt vaccinate și poartă mască și echipament de protecție, se pot uneori îmbolnăvi”, scrie medicul pe Facebook.

Totodată, Mihai Craiu punctează faptul că vaccinurile vor avea rolul fundamental de a ne ajuta să evităm formele foarte grave de boală și mai ales de deces.

ADVERTISEMENT

Concluzia medicului Craiu: ”Viața noastră cu Covid-19 va deveni ca o paradă de modă, iar ieșirea este către spital…”

În finalul postării sale, dr. Craiu are un ”mesaj de luat acasă” și avertizează că viața noastră cu acest virus va deveni precum o paradă de modă.

În opinia cadrului medical ”unii o vor lua în râs, alții vor adopta cu ușurință ultimele noutăți” și ”ieșirea de la parada modei (care este viața noastră) este către spital, sau mai rău”.

”Mesajul de luat acasă – viața noastră cu maladia COVID-19 va deveni ca o paradă de modă. Vom schimba “hainele” după cum se schimbă vremea și după cum va fi trendul impus de transmiterea comunitară…

Nu în ultimul rând va conta și cum ne raportăm la … “modă”. Unii o vor lua în râs, alții vor adopta cu ușurință ultimele noutăți.

Fără testarea masivă a tuturor celor la risc, fără reguli de protecție non-farmacologică, fără aer curat, fără medicații eficace și fără vaccinare vom fi mereu la risc. Iar ieșirea de la parada modei (care este viața noastră) este către spital, sau mai rău, indiferent de vremuri…”, mai spune Mihai Craiu pe site-ul de socializare.

ADVERTISEMENT
Tags: