News
notix pixel id

Covid-19, o boală din ce în ce mai agresivă. O tânără a făcut primul stop cardiac la două zile după internare

O tânără cu Covid a suferit primul stop cardiac la doar două zile după internare. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Capitală, a făcut această dezvăluire, șocată fiind de acest lucru.
25.10.2021 | 23:18
Covid-19, o boală din ce în ce mai agresivă. O tânără a făcut primul stop cardiac la două zile după internare
Coronavirusul afectează tot mai dur persoanele tinere. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Dr. Beatrice Mahler este reticentă în privința unei bune evoluții a tinerei în cauză. Pacienta nu are comorbidități, dar se confruntă cu obezitatea, fapt care ar putea constitui un pericol pentru sănătatea ei.

Beatrice Mahler s-a declarat marcată de situație. A punctat și faptul că tânăra a avut nevoie de resuscitare.

Beatrice Mahler: ”Pacienta a fost resuscitată”

”Sunt extrem de marcată de evoluția unei tinere de 21 ani, care este internată acum la Institutul Marius Nasta. A venit de două zile și astăzi a trecut prin primul stop cardiac, care s-a resuscitat, dar nu știm care va fi evoluția ei în continuare.

ADVERTISEMENT

Este o tânără care nu are comorbidități importante, în afară de obezitate, și care cu siguranță nu s-a gândit că ar putea ajunge într-o astfel de cumpănă a vieții ei”, a declarat dr. Mahler luni, la Digi24.

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta spune că încă de la primele simptome ale coronavirusului ar trebui să apelăm medicul de familie. Acest lucru ar trebui făcut indiferent de vârsta pe care o avem.

ADVERTISEMENT

”Prin urmare, este extrem de important, indiferent de vârstă, atunci când avem simptomatologie COVID, să luăm legătura cu medicul de familie sau, dacă el nu poate răspunde la telefon, să ajungem într-o unitate medicală.

Pentru că, deși soluțiile terapeutice sunt funcționale pentru o mare parte din cei care trec prin boală, adică aproape 80% pot să treacă printr-o formă care să poată fi gestionată la domiciliu, o parte au nevoie de un ajutor substanțial, un ajutor care depășește orice capacitate de management la domiciliu, chiar dacă sunt persoane care încearcă să-și administreze terapia cu antivirale la domiciliu, oxigenoterapie…. sunt situații care, din păcate, duc la agravare și impun prezentarea urgentă într-un spital”, a mai explicat medicul.

ADVERTISEMENT

Beatrice Mahler: ”Formele sunt mult mai severe”

De altfel, la Institutul Marius Nasta se prezintă tot mai mulți oameni cu forme severe de SARS-COV2. Nici tratamentele aproape că nu-și mai fac efectul.

”Evoluția este mult mai rapidă spre deteriorare, formele sunt mult mai severe și chiar în spital, cu tratament administrat, din păcate, ei ajung să se deterioreze extrem de rapid și să prezinte complicații”, a mai mărturisit dr. Mahler.

ADVERTISEMENT

Sunt și mulți pacienți care au nevoie permanentă de oxigen. Medicii încearcă să găsească tot felul de soluții pentru a mai elibera din paturi.

”Pentru a putea descongestiona secția COVID, am mutat o parte din pacienți în secția de pneumologie – avem acolo jumătate de secție plină cu aceste forme de long COVID – și, din păcate, sunt acum șase pacienți COVID mutați din terapie intensivă în secție non-COVID tocmai pentru că au depășit această perioadă de 14 zile, ceea ce ne pune într-o situație nouă, o provocare la care nu m-aș fi gândit: consumul de oxigen. Consum de oxigen care este mare, care ne obligă să găsim soluții”, a mai detaliat Beatrice Mahler.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 865. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri