Sport

COVID-19 periclitează Campionatul European de handbal! România și alte naționale au probleme mari

Campionatul European de handbal a fost puternic afectat de COVID-19. Competiția a fost la un pas să fie anulată după ce Norvegia s-a retras din rândul țărilor gazdă.
01.12.2020 | 20:00
COVID19 pericliteaza Campionatul European de handbal Romania si alte nationale au probleme mari
ADVERTISEMENT

Cu câteva zile înainte de începutul competiției, problemele se înmulțesc la mai multe naționale. Și, din păcate, România este una dintre formațiile care se confruntă cu mari probleme legate de noul coronavirus.

Cu o zi înainte de deplasarea în Danemarca, Crina Pintea a fost depistată pozitiv cu noul coronavirus și a rămas la București. Problemele au continuat și după ce naționala a ajuns în Danemarca. La testele de pe teritoriul danez, Laura Moisă, a fost depistată pozitiv.

ADVERTISEMENT

COVID-19 periclitează Campionatul European de handbal! Naţionala României, afectată

Extrema dreapta a naționalei României a fost colegă de cameră cu Crina Pintea. În Danemarca, Laura Moisă a împărțit aceeași cameră cu Denisa Dedu, iar acum jucătoarea a fost, la rândul ei, izolată de restul colegelor.

De altfel, întreaga echipă a “tricolorelor” este în carantină pentru 24 de ore. Pentru naționala lui Bogdan Burcea urmează o nouă testare, în dimineața zilei de miercuri, cu o zi înaintea debutului de la Euro împotriva Germaniei. Denisa Dedu se poate alătura lotului în cazul în care testul pe care l-a făcut marți iese negativ.

ADVERTISEMENT

Însă, nu doar România are probleme legate de noul coronavirus, ci și prima adversară de la Euro, Germania. Nemții au plecat la turneul final fără antrenorul principal. Henk Groener a fost depistat pozitiv și a intrat în izolare.

Nemţii vin la turneul final fără antrenorul principal

Federația Germană de Handbal a anunțat că lotul național va pleca marți la Euro 2020 fără antrenorul principal Henk Groener. “Nu va urca la bord”, a declarat directorul sportiv, Axel Kromer, în cantonamentul de la Frankfurt.

ADVERTISEMENT

Confruntarea de debut dintre România şi Germania va avea loc joi, 3 decembrie, de la ora 19:00. Meciul se va disputa la Kolding, însă până atunci delegaţia României aşteaptă cu sufletul la gură rezultatele noilor teste, după ce în ultimele zile a rămas fără Laura Moisă şi Crina Pintea.

Serbia şi-a amânat deplasarea în Danemarca!

Alte naţionale se confruntă cu probleme şi mai mari. Serbia a anunţat că îşi amână deplasarea în Danemarca din cauza problemelor cu noul coronavirus: “Deplasarea echipei de handbal la Campionatele Europene din Danemarca, planificată pentru marţi, a fost amânată pentru joi din cauza unor rezultate pozitive la COVID-19, dar şi a unor teste neconcludente. 

ADVERTISEMENT

Echipa naţională şi staff-ul vor rămâne în hotel până la plecare, iar în următoarele zile vor efectua teste adiţionale pentru a putea face deplasarea la competiţia continentală care va începe joi”, se arată în comunicatul sârbilor.

Reguli draconice stabilite de danezi

Danemarca a aşteptat unda verde de la Guvern pentru a putea organiza competiţia în condiţii de pandemie. Regulile sunt draconice, cu jucătoarele care fac parte din aşa numita “zonă roşie”. Toţi cei care fac parte din această categorie nu au voie să intre în contact cu persoane din afara “zonei roşii”.

Persoanele vor fi testate zilnic în primele 5 zile şi apoi la fiecare 72 de ore. Echipele vor sta într-o “bulă” fără niciun acces cu lumea din afară. În cele trei săptămâni, jucătoarele au voie să stea doar în “zona roşie” a hotelului şi a arenei.

Competiţia se va desfăşura între 3 decembrie şi 20 decembrie în Danemarca. România este în grupa D alături de Germania, Polonia şi Norvegia. Primele trei formaţii din fiecare grupă se califică în grupele principale.

  • 4 este locul ocupat de România la ultimul turneu final european
  • 2 jucătoare din naţionala României au fost depistate pozitiv

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: