News

Covid-19 produce leziuni ireversibile în organism: “Nici nu realizezi că a fost un plămân, celulele nu mai există”

16.06.2020 | 16:44
Covid19 produce leziuni ireversibile in organism Nici nu realizezi ca a fost un plaman celulele nu mai exista
ADVERTISEMENT

Covid-19 distruge plămânii până în punctul în care aceste organe sunt de nerecunoscut, conform unor mărturii ale unor medici britanici.

Un profesor renumit din Marea Britanie le-a vorbit parlamentarilor britanici și i-a anunțat că a văzut mai multe cazuri de persoane ucise de Covid-19, care au avut plămânii distruși în totalitate.

ADVERTISEMENT

Potrivit profesorului Mauro Giacca, cei care au stat mai bine de o lună în spital au avut plămânii distruși aproape în totalitate.

Covid-19 distruge în totalitate plămânii, explică medicii britanici

Mai mult, dacă în cazul supraviețuitorilor viața devine complicată după vindecarea de Covid-19, în cazul persoanelor decedate plămânii au rămas infectați cu SARS-CoV-2 și la multe zile după deces.

ADVERTISEMENT

Ceea ce am găsit în plămânii oamenilor care au suferit de această boală mai bine de o lună diferă foarte mult de pneumonia clasică, gripa sezonieră sau orice alt virus SARS, conform The Guardian.

Se vede o tromboză masivă, arhitectura plămânului e distrusă total, câteodată nici nu realizezi că a fost un plămân. Regăsim un număr foarte mare de celule contopite. E o patologie unică a Covid-19, nu vorbim despre un simplu virus care omoară celule”, a explicat profesorul.

ADVERTISEMENT

Sir John Bell este mandatat să afle dacă oamenii dezvoltă sau nu imunitate după ce s-au vindecat de noul coronavirus, pentru a înțelege mai bine dacă un ipotetic vaccin va ajuta omenirea.

Având în vedere situația actuală, m-aș mira să scăpăm de al doilea val de coronavirus. Singura întrebare e dacă vom avea al doilea val înainte de a avea mici focare izolate”, a explicat omul de știință.

ADVERTISEMENT

Britanicii vor să afle mai multe despre acest virus în al doilea val, fiind pregătiți să testeze 100.000 de oameni care s-au vindecat deja de Covid-19. Așadar, modul în care acești 100.000 de oameni s-ar reinfecta le va dezvălui oamenilor de știință adevărata față a SARS-CoV-2.

Între timp, guvernul britanic încearcă să își dea seama cum să protejeze păturile vulnerabile ale societății, formate din minorități precum africanii sau asiaticii.

ADVERTISEMENT