News

COVID-19 provoacă leziuni catastrofale unui organ vital, ce nu părea afectat până acum. Descoperire alarmantă a cercetătorilor

27.06.2020 | 09:38
COVID19 provoaca leziuni catastrofale unui organ vital ce nu parea afectat pana acum Descoperire alarmanta a cercetatorilor
ADVERTISEMENT

COVID-19, un virus despre care încă se știe foarte puțin, provoacă leziuni catastrofale și pentru pancreas, un organ vital ce nu părea afectat până acum.

La această concluzie au ajuns cercetătorii americani, cei care încearcă să analizeze în profunzime această nouă boală care ucide mii de oameni zilnic.

ADVERTISEMENT

Inițial, despre coronavirus s-a spus că este un virus problematic în special pentru plămâni, însă el este nociv pentru mult mai multe organe din corp.

COVID-19 poate afecta și pancreasul, un organ ce nu părea afectat până acum, anunță cercetătorii

De la o săptămână la alta, de la un studiu la altul, oamenii de știință descoperă tot mai multe lucruri din complexitatea unui Covid-19 care pare a avea foarte multe secrete nocive pentru umanitate.

ADVERTISEMENT

Încă nu s-a descoperit un vaccin anti-coronavirus, însă se descoperă, din păcate, multe alte probleme pe care boala le cauzează oamenilor. Astfel, pe lângă afecțiunile respiratorii care îi fac pe pacienți să întâmpine mari dificultăți, coronavirusul atacă multe sisteme de organe, provocând în anumite cazuri distrugeri catastrofale.

“Credeam că era doar un virus respirator. S-a dovedit că atacă însă şi pancreasul. Atacă şi inima. Atacă şi ficatul, creierul, rinichii şi alte organe. Nu am înţeles aceste lucruri la început”, a declarat medicul Eric Topol, cardiolog şi directorul Scripps Research Translational Institute din La Jolla, California, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

Din ultimele descoperiri medicale, se pare că pacienții infectați cu Covid-19 pot suferi și tulburări de coagulare a sângelui, care pot să ducă la accidente vasculare cerebrale, dar şi la inflamaţii severe, care afectează apoi numeroase organe interne.

De asemenea, noul coronavirus poate să cauzeze complicaţii neurologice, care variază de la migrenă, ameţeală şi pierderea gustului şi a mirosului până la convulsii şi stări de confuzie.

ADVERTISEMENT

Covid-19, efecte pe termen lung asupra corpului omenesc

Și mai îngrijorător, spun specialiștii, este persistența unor afecțiuni în corpul uman și după aparenta vindecare de această nouă boală apărută la nivel mondial.

Chiar dacă simptomele Covid-19 dispar de obicei în două sau trei săptămâni, un procent estimativ de 10% dintre pacienţi au parte de simptome prelungite, a dezvăluit medicul Helen Salisbury de la Universitatea Oxford, într-un articol publicat joi în British Medical Journal.

Conform sursei citate, specialista britanică afirmă în epidemiologie spune că mulţi dintre pacienţii ei au radiografii toracice normale şi nu prezintă urme de inflamaţii, dar tot nu sunt complet recuperaţi.

“Dacă în trecut puteai să alergi 5 kilometri de trei ori pe săptămână şi acum simţi că ţi se taie respiraţia după ce ai urcat un singur etaj pe scări sau dacă tuşeşti neîncetat şi eşti prea epuizat pentru a reveni la muncă, atunci teama că s-ar putea să nu mai revii niciodată la sănătatea de dinainte este foarte reală”, a explicat ea.

ADVERTISEMENT