News

COVID-19, risc de mortalitate de trei ori mai mare decât gripa

19.12.2020 | 09:17
COVID19 risc de mortalitate de trei ori mai mare decat gripa
ADVERTISEMENT

COVID-19 are un risc de mortalitate de trei ori mai mare decât gripa. Concret, noul coronavirus a fost studiat în Franța în lunile martie și aprilie și concluziile au fost unele cât se poate de dure. 

Rata mortalităţii în rândul pacienţilor internaţi cu COVID-19 în spitalele din Hexagon a fost de trei ori mai mare în comparaţie cu cea a persoanelor diagnosticate cu gripă sezonieră.

ADVERTISEMENT

Cel puțin aceasta a fost concluzia cercetătorilor. Potrivit studiului publicat în The Lancet Respiratory Medicine, 16,9% dintre pacienţii internaţi în primăvară din cauza COVID-19 au murit.

COVID-19, risc de mortalitate de trei ori mai mare decât gripa sezonieră

În aceeași perioadă, 5,8 la sută dintre pacienţii internaţi cu gripă în iarna 2018-2019 aveau să înceteze din viață. Cu toate acestea, pacienţii ar putea primi un tratament mai bun pentru virus în comparaţie cu situaţia de la începutul pandemiei

ADVERTISEMENT

„Studiul nostru demonstrează că boala COVID-19 este mult mai gravă decât gripa”, a declarat Catherine Quantin, care a condus cercetarea efectuată la Spitalul Universitar din Dijon.

Mai mult de atât, aceasta a transmis că unele concluzii sunt deosebit de alarmante având în vedere că sezonul gripal 2018-2019 a fost cel mai mortal din ultimii cinci ani.

ADVERTISEMENT

Interesant este că întreaga cercetarea s-a bazat pe date privind internarea în spitale private şi de stat şi a vizat nu mai puțin de 135.000 de pacienţi.

De asemenea, cercetătorii au identificat o proporţie mai mare de pacienţi din rândul celor diagnosticaţi cu COVID-19 care au necesitat îngrijiri la terapie intensivă.

ADVERTISEMENT

Perioada acestora petrecută în secția de terapie intensivă a fost, în medie, de 15 zile, aproape de două ori mai mare decât în cazul pacienţilor cu gripă.Totodată, pacienţii cu COVID-19 au necesitat ventilaţie mecanică într-un procent de două ori mai mare decât cei cu gripă.

 

 

 

 

ADVERTISEMENT