Fotbal intern

COVID-19 și problemele musculare, „blestemele” Universității Craiova în acest sezon

07.11.2020 | 11:53
ADVERTISEMENT

COVID-19 și problemele musculare au ajuns blestemele Universității Craiova în acest sezon. Oltenii au avut mari bătăi de cap înainte de meciul cu Chindia, partidă ce a contat pentru etapa a X-a a Ligii 1.

Din păcate, nu doar oltenii au probleme. Accidentările legate de musculatură au devenit o obișnuință și în campionatele puternice, iar un exemplu ar fi Premier League.

ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus a dat calendarul competițional puțin peste cap. Ba, mai mult, țările vor trebui să încheie campionatele naționale mai rapid, deoarece vara viitoare se vor desfășura Campionatele Europene la U19 și U21, dar și EURO 2020.

COVID-19 și problemele musculare, „blestemele” Universității Craiova în acest sezon

Universitatea Craiova beneficiază de cele mai bune condiții din România, dar nu a putut să scape de infectările cu COVID-19. Deși oltenii au gestionat destul de bine situația, coronavirusul a lovit puternic în delegația Științei în acest sezon.

ADVERTISEMENT

De asemenenea, nici conducerea administrativă nu a scăpat. Finanțatorul Mihai Rotaru, președintele Sorin Cârțu, managerul general Marcel Popescu sau managerul executiv Ovidiu Costeșin au fost stat internați. În rândul staff-ului tehnic, Cristiano Bergodi a fost pozitiv, însă după terminarea campionatului trecut. La fel și Gheorghe Ciurea, unul dintre „secunzi”, și Cornel Blejan, preparatorul fizic. Dragoș Bon, celălalt antrenor secund, team-managerul Lucian Pretorian și kinetoterapeuții Ovidiu Blendea și Radu Rinderiu au fost victimele din acest an competițional.

În ceea ce îi privește pe jucători, Universitatea a fost lipsită de aportul mai multor dintre cei care ar fi trebuit să fie actorii principali în teren: Stephan Drăghici, Paul Papp, Alexandru Tudorie, Ștefan Vlădoiu, George Cîmpanu, Vladimir Screciu, Bogdan Vătăjelu și Nicușor Bancu.

ADVERTISEMENT

„Îmi e teamă de COVID. Încercăm să ne protejăm cât mai bine, nu ieșim în oraș. Îmi e teamă și pentru familie,” era declarația lui Bancu înainte de a afla rezultatelor testelor. Ba, mai mult, căpitanul Universității Craiova a ținut masca pe față pe tot parcursul conferinței de presă.

Pe lângă virusul devastator, Cristiano Bergodi s-a lovit și de accidentările jucătorilor, iar cea mai frecventă problemă a fost cea musculară, leziuni și rupturi. Nu mai puțin de șapte fotbaliști au fost sau sunt nevoiți să stea pe bară.

ADVERTISEMENT

Ce se va întâmpla peste câteva luni? Două meciuri pe săptămână pentru echipele din Liga 1

Alexandru Tudorie a fost primul jucător care a avut probleme cu musculatura, imediat după cantonamentul Științei din Austria. Acesta a fost urmat de fundașul de bandă Ștefan Vlădoiu, cel care a simțit dureri după meciul cu Sepsi, din prima etapă a campionatului. Imediat a venit și accidentarea lui Paul Papp. Compartimentul defensiv a mai fost afectat prin accidentările lui Marius Constantin, în duelul cu Dinamo, dar și ceea ce s-a întâmplat cu Mihai Bălașa.

De asemenea, Andrei Ivan și Antoni Ivanov sunt și ei incerți din cauza problemelor musculare. Alexandru Cicâldău s-a accidentat, dar problema aceasta vine după ce s-a lovit la spate în meciul cu Hermannstadt, de la Mediaș. Cicâldău, Bălașa și Bancu ar fi trebuit să participe la acțiunile echipei naționale din această lună, dar cei trei vor lipsi din cauza problemelor menționate anterior. Doar Dan Nistor, cel care l-a înlocuit pe listă pe Cicâldău, va fi unicul reprezentant al Universității Craiova la lot.

Campionatul României decurge oarecum normal, cu un meci pe săptămână, dar rămâne de văzut ce se va întâmpla după luna ianuarie, atunci când ritmul va fi intensificat, iar echipele din Liga 1 vor trebui să evolueze de două ori pe săptămână. Singura formație care este obișnuită cu un astfel de parcurs este CFR Cluj, însă campioana are și ea mari probleme în acest sezon.

Premier League, procent mult mai ridicat de accidentări musculare față de sezonul precedent! Guardiola: „Nimănui nu îi pasă de jucători”

Dereglarea calendarului competițional a afectat și fotbalul din țărie cu un nivel mult mai ridicat al fotbalului. Spre exemplu, în Premier League, există deja 78 de accidentări care au legătura cu musculatura, existând o creștere de 42 de procente față de aceeași perioadă a sezonului trecut. Everton este cea mai afectată echipă, cu opt jucători accidentați după doar cinci meciuri disputate. Brighton, Crystal Palace, Liverpool și Manchester United au șapte fotbaliști indisponibili.

În aceeași perioadă a sezonului 2018-2019, erau raportate 55 de accidentări musculare, 34 în 2017-2018 și 47 în 2016-2017.

În septembrie, Pep Guardiola, managerul lui Manchester City, declara: „Este o problemă pentru toate cluburile, pentru toate țările. Am spus-o de nenumărate ori, nimănui nu îi pasă de jucători. Totul este o afacere!”  City este lipsită de aportul starului Kevin de Bruyne, accidentat la echipa națională.

Pep nu era singurul antrenor revoltat. Jose Mourinho spunea despre programul lui Tottenham că este o „adevărată glumă”.


  • (P) Cota BETANO pentru FC Botoșani – U Craiova: 1,78 este cota pentru “ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT