News

COVID revine în forţă în China. Cel mai mai mare număr de cazuri din ultimii 2 ani. Oraş de 9 milioane de locuitori, în carantină

COVID revine în forţă în China, unde s-a înregistrat cel mai mai mare număr de cazuri din ultimii 2 ani. Autoritățile de la Beijing anunță că au luat măsurile restrictive care se impuneau în acest context
12.03.2022 | 13:15
COVID revine in forta in China Cel mai mai mare numar de cazuri din ultimii 2 ani Oras de 9 milioane de locuitori in carantina
ADVERTISEMENT

China a raportat sâmbătă, 12 martie, peste 1.500 de noi infecții locale cu COVID-19, cele mai multe de la epidemia inițială de la începutul anului 2020, în timp ce varianta Omicron determină orașele din întreaga țară să înăsprească măsurile, informează Reuters.

COVID revine în forţă în China, unde s-a înregistrat cel mai mai mare număr de cazuri din ultimii 2 ani

China a raportat pentru vineri, 11 martie, 1.048 de infecții asimptomatice transmise pe plan intern, pe care China nu le clasifică drept cazuri confirmate, în creștere față de cele 703 cazuri raportate cu o zi înainte. Din totalul zilnic, 476 infecții au fost transmise local, a precizat Comisia Națională de Sănătate.

ADVERTISEMENT

În context, mai multe localități în care numărul cazurilor depistate nu a crescut au decis totuși să anuleze anumite evenimente de grup. Mai mult, în orașul Changchun, care numără o populație de 9 milioane de locuitori, toate activitățile neesențiale au fost suspendate, municipalitatea intrând în lockdown.

Colosul Disneyland a anunțat că își va reduce capacitatea de primire a turiștilor în centrul său de distracții din Shanghai, accesul în incintă urmând să fie făcut doar după prezentarea testelor negative la intrare de către vizitatori.

ADVERTISEMENT

COVID-19 este considerat mai puţin mortal decât gripa

Locul de desfășurare a Târgului Canton, cel mai vechi și cel mai mare târg comercial din China, a fost închis provizoriu, deoarece a fost vizitat recent de un caz suspect confirmat, au anunțat autoritățile locale din Guangzhou.

COVID-19 este considerat mai puţin mortal decât gripa, graţie variantei Omicron şi a creşterii imunităţii pe fondul vaccinării. Cel puţin asta spun cifrele din Marea Britanie, unde mortalitatea era în jur de 0,2% înainte de apariţia Omicron, iar acum a scăzut de 7 ori, până la 0,03%, ceea ce înseamnă, practic, că doar unul din 3.300 de oameni infectaţi mai moare, scrie Daily Mail.

ADVERTISEMENT

”Datele recente arată că COVID-19 este mai puţin mortală decât gripa comună”

Prin comparaţie, rata deceselor la gripa sezonieră este între 0,01 şi 0,05%. Profesorul Paul Hunter, expert în boli infecţioase la Universitatea East Anglia, a explicat că acest lucru înseamnă că COVID-19 ar putea fi mai puţin letal în acest moment decât gripa sezonieră.

“Datele recente arată că COVID-19 este mai puţin mortală decât gripa comună, dar nu suntem siguri cu privire la ce se va întâmpla dacă apare o nouă variantă. Situaţia actuală se datorează imunizării, dar şi faptului că Omicron nu a fost o variantă atât de agresivă“, a spus Hunter.

ADVERTISEMENT

La nivel planetar, au fost înregistrate până acum un număr de 455 de milioane de infectări cu COVID, care au provocat 6,04 milioane de decese.

ADVERTISEMENT