News

Cozi de proporții la plata taxelor și impozitelor. Oamenii se înghesuie la ghișee deși își pot plăti dările online în următoarele 3 luni

În prima zi lucrătoare din acest an, s-au format cozi lungi în mai multe orașe la ghișeele pentru plata impozitelor și taxelor locale, deși reducerea de 10% poate fi acordată până la 31 martie.
03.01.2022 | 23:02
Cozi de proportii la plata taxelor si impozitelor Oamenii se inghesuie la ghisee desi isi pot plati darile online in urmatoarele 3 luni
ADVERTISEMENT

Cozi mari s-au înregistrat la ghișeele pentru plata taxelor și impozitelor locale de la toate primăriile de sector din București, fenomen care se repetă la începutul fiecărui an.

Unii au venit să se pună la coadă încă dinainte de începerea programului de lucru cu publicul, iar în unele cazuri cozile au ieșit din curtea sediilor Fiscului întinzându-se pe stradă.

ADVERTISEMENT

Cozile persistă și în acest an, deși autoritățile locale încearcă să-i determine pe plătitorii de taxe să-și achite dările online.

Taxe locale mai mari decât în 2021

Însă spre deosebire de ceilalți ani, 2022 a venit cu surprize neplăcute pentru cei care vor să-și achite datoriile de la începutul lui ianuarie.

ADVERTISEMENT

Astfel, în unele situații, bucureștenii s-au trezit că trebuie să plătească de până la zece ori mai mult decât în anii precedenți, transmite Digi24.

Parcarea, în loc de 53 lei, am plătit 500 de lei. Foarte mult, enorm. Sunt doi metri pătrați. La o casă de 75 metri pătrați plătesc 116, aici 500 pentru doi metri pătrați”, a spus supărat un bucureștean care a venit să achite locul de parcare.

ADVERTISEMENT

În Sectorul 4, direcția de taxe și impozite locale este închise încă de la jumătatea lunii trecute, dările putând fi plătite fie online, fie prin automatele din mall-uri. Însă multe persoane, îndeosebi cei mai în vârstă, sunt nemulțumite  de noile mijloace de plată.

Mi se pare aiurea pentru noi pensionarii că nu ne descurcăm. Şi când nu o să mai fie cine să ne ajute ce facem?”, a spus un bătrân pentru observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

În schimb, unde ghișeele au fost deschise, oamenii s-au bulucit cu banii în mână. „Dom’ne, aşa am plătit din 1975, prima zi sau a doua zi, şi aşa-s obişnuit să scap odată de datorii”, a spus un buzoian.

Motivul înghesuielii de la ghișee este bonificația de 10% la impozitele pe clădiri, terenuri, mijloace de transport dacă acestea sunt achitate pentru întregul an până la data de 31 martie.

Cei care nu urmăresc să obțină bonificația au varianta a două plăți, una în primele trei luni ale anului, cealaltă în perioada 1 iulie – 30 septembrie.

ADVERTISEMENT