News

Cozi imense în vama Nădlac, pe sensul de ieșire din țară. Oamenii se întorc la muncă în străinătate

16.05.2020 | 12:29
Cozi imense in vama Nadlac pe sensul de iesire din tara Oamenii se intorc la munca in strainatate
ADVERTISEMENT

După ce românii au revenit în număr mare în țară din cauza pandemiei de coronavirus, acum fac cale întoarsă, dovadă fiind cozile imense de la vama Nădlac din această dimineață. Potrivit aplicației Trafic Online cozile de mașini s-au format încă de la primele ore, în special pe sensul de ieșire din țară.

Românii se întorc la muncă în străinătate. Cozi uriașe în vama Nădlac

Cetățenii românii încep ușor-ușor să se întoarcă la locurile de muncă din străinătate pe care le-au abandonat în urmă cu aproximativ două luni din cauza virusului care a pus stăpânire pe 193 de țări din întreaga lume.

ADVERTISEMENT

Dis-de-dimineață, vameșii de la Nădlac, județul Arad, s-au confruntat cu cozi imense formate pe kilometrii întregi pe sensul de ieșire din țară, oamenii așteptând ore bune pentru a trece granița, informează opiniatimisoarei.ro. 

Poliția de frontieră a deschis în cursul zilei de sâmbătă, 16 mai, 4 artere pentru mașinile care părăsesc România și alte 6 pentru cele care intră în țară, arată aplicația Trafic Online.

ADVERTISEMENT

5 ore pentru a părăsi România prin vama Nădlac

Pentru a ieși din țară românii trebuie să se înarmeze cu nervi de oțel și răbdare pentru că ar putea petrece până la 5 – 6 ore pentru a trece granița prin vama Nădlac și asta din cauza verificărilor amănunțite pe care le fac autoritățile maghiare.

Cât despre cozile formate pe sensul de intrare în România, vameșii au transmis că acestea s-au format din cauza anchetelor epidemiologice care se fac pe teritoriul țării noastre din cauza pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Conform Poliției de Frontieră în ultimele 24 de ore prin punctele de frontieră au trecut aproximativ 29.400 persoane, cetățeni români și străini, cât și peste 20.000 mijloace de transport.

Concret, pe sensul de intrare s-au înregistrat aproximativ 16.000 persoane cu 10.900 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 13.400 persoane cu 9.100 mijloace de transport.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții de la frontieră au declarat că traficul este îngreunat din cauza formalităților de frontieră pe care fiecare cetățean care intră în țară trebuie să le facă, persoanele fiind preluate de reprezentanții Direcției de Sănătate Publicăpentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea controlului epidemiologic.

 

 

ADVERTISEMENT