News

Cozi în Diaspora la secțiile de vot. Românii așteaptă să intre la urne în marile orașe. Mii de oameni se tem că nu vor putea vota. UPDATE

26.05.2019 | 17:53
Cozi in Diaspora la sectiile de vot Romanii asteapta sa intre la urne in marile orase Mii de oameni se tem ca nu vor putea vota UPDATE

Diaspora a ieșit masiv la votul la alegerile europarlamentare! Românii stau la cozi interminabile ca să voteze în Germania, Spania, Franța, Italia și Marea Britanie, atrași la urne, probabil, de referendumul pe justiție inițiat de președintele Klaus Iohannis!

UPDATE, ora 17.53: Este în continuare aglomeraţie mare în secţiile din Diaspora, iar oamenii se tem că nu vor mai apuca să voteze. “La vot în Slough. Politistele ce supraveghează coada imensă de oameni dornici de a vota recomandă să nu se mai alăture nimeni, deoarece la ora 21.00 se închide secția”, a scris un român din Regatul Unit pe o reţea de socializare.


UPDATE, ora 14:10 Sute de români stau la cozi și în Elveția, la Geneva: 

UPDATE, ora 14:00 Românii de la secția Offenbach au „forțat” mâna autorităților să mai aducă 2000 de buletine de vot.

În Germania, la Offenbach, organizatorii au ieșit sa anunțe o mulțime de 3000 de oameni ca nu mai au decât 1000 de…

Gepostet von Claudia Gutulescu am Sonntag, 26. Mai 2019

UPDATE, ora 13:15 / Și la Amsterdam sunt sute de români la coadă, așteptând să voteze la alegerile europarlamentare:

?Amsterdam, Olanda#Resetareprinvotare

Gepostet von Reset am Sonntag, 26. Mai 2019

UPDATE, ora 13:00 / Și la stația de votare Stratford din estul Londrei stau la coadă peste o mie de români! Coada se șerpuieste pe străzile lăturalnice, după cum povestește jurnalistul Marius Comper:

În Stratford, în estul Londrei, sunt la coadă peste o mie de persoane.Coada șerpuiește pe o stradă din latura…

Gepostet von Marius Comper am Sonntag, 26. Mai 2019


Diaspora stă la coadă ca să voteze la alegerile europarlamentare și referendum

La secțiile de votare din Munchen și Stuttgart, oamenii s-au adunat înainte de ora 7 dimineața ca să voteze la alegerile europarlamentare și la referendumul pentru justiție. Cititorii Digi24.ro din afara țării au trimis fotografii și videoclipuri cu cozile de la secțiile de votare din mai multe orașe europene. Și pe rețelele de socializare a început să currgă cu fotografii cu diaspora care alteaptă să voteze.

La Munchen, la ora 7:00, erau deja aproximativ 200 de români în fața consulatului României. Nu doar în Germania s-au format cozi, ci și la Roma, unde sute de oameni așteptau în fața Ambasadei României, în ciuda ploii. Și la Milano și Torino, situația este asemănătoare.

LIVE de la Paris! Suntem la sectia de votare la care voteaza Simona Halep! Toate detaliile pe www.fanatik.ro

Gepostet von Fanatik.ro am Sonntag, 26. Mai 2019

Vot europarlamentare diaspora
Votul la europarlamentare din diaspora, tras in sus de referendumul pe justitie

Primele urne de vot s-au deschis în Noua Zeelandă

La Bruxelles, românii nu au mai avut loc în curtea secției de votare, așa că au ocupat și trotuarul de lângă, iar acest lucru se întâmpla la ora 7 dimineața! În Dublin, Viena, Madrid, Londra s-au format, de asemenea cozi.

Românii din toată lumea votează azi, 26 mai 2019, la alegerile europarlamentare 2019. Primele urne de vot s-au deschis în Noua Zeelandă, sâmbătă, la 22.00, ora României (n.r. – duminică, ora 7.00 locală). Alături de români, toți europenii din statele membre UE își vor alege viitori reprezentanți în Parlamentul European pentru următorii 5 ani.

România are alocat un număr de 33 de locuri în PE, din totalul de 751 disponibile, cu unul mai mult față de legislatura trecută. Fiecare partid care participă la alegerile europarlamentare de anul acesta va primi un număr de mandate proporțional cu numărul de voturi obținute.