News

Cozi interminabile la Institutul Oncologic Fundeni. Pacienţii cu cancer, puşi să aştepte pe holuri pentru testarea COVID

26.10.2020 | 18:05
Cozi interminabile la Institutul Oncologic Fundeni Pacientii cu cancer pusi sa astepte pe holuri pentru testarea COVID
ADVERTISEMENT

Imagine îngrijorătoare la Institutul Oncologic de pe șoseaua Fundeni, unde sute de bolnavi de cancer sunt puși să aștepte într-un spațiu închis. Ei sunt obligați să stea în aglomerație pentru a fi testați de Covid.

Testul este obligatoriu înainte de internarea în spital. O fotografie postată astăzi pe pagina de Facebook de Cristina Severin surprinde înghesuiala de pe holurile spitalului.

ADVERTISEMENT

”Au fost cazuri și astăzi pentru că ei nu erau programați, că unii se trezesc că se simt rău și vor să își facă o internare,” a fost una din explicațiile date de Lidia Kajanto, managerul Institutului Oncologic din Capitală, conform Digi24.

Bolnavii de cancer puși să stea în aglomerație la Fundeni

”Aceasta este doar jumătate din coada la care stau bolnavii de cancer înainte de internare, pentru a fi testați de Covid. Este spațiu închis, doamnelor și domnilor, cei mai mulți dintre oamenii de acolo au sistemul imunitar compromis din cauza citostaticelor, doar că unora dintre dumneavoastră nu li se pare nimic “fishy” în atitudinea autorităților față de noi toți.

ADVERTISEMENT

Pe de o parte, purtăm măști toată ziua, ne vor închide noaptea în case, pe de altă, în spitalele de stat se întâmplă ce vedeți și dumneavoastră. Cum de se răspândește sarscovul așa repede? Cum vedeți. Imaginea este de azi”, a scris pe Facebook Cristina Severin.

Lidia Kajanto, managerul Institutului Oncologic din Capitală, afirmă că pacienții stau la cozi pentru că mulți dintre aceștia nu respectă programările online și se prezintă fără Anexa 3.

ADVERTISEMENT

”Pacienții care vin la recoltare trebuie să aibă Anexa 3, care este anexă pt testarea pacienților COVID. De cele mai multe ori pacienții primesc de la medicul curant acea anexă. Dar se prezintă la spital cu recomandarea de testare, își iau un bon de ordine și trebuie să aibă și anexa 3.

Se întâmplă și s-a întâmplat și astăzi (în ziua în care a fost făcută fotografia cu bolnavii la cozi – n.r.), sunt pacienți care au venit, au luat bonul de ordine, dar nu aveau anexă, motivând că și-au uitat-o acasă sau nu au primit-o de la medicul curant”, a spus Lidia Kajanto, managerul Institutului Oncologic.

ADVERTISEMENT

”Au fost cazuri și astăzi pentru că ei nu erau programați, că unii se trezesc că se simt rău și vor să își facă o internare. Sunt pacienți care au fost programați vineri și nu au avut cu ce să ajungă, vin astăzi. Am introdus sistemul de programări online, nu a funcționat, sunt foarte puțini pacienți care s-au programat în acest sistem”, a adăugat Lidia Kajanto.

ADVERTISEMENT
Tags: