News

Cozi la centrul de vaccinare de la Romexpo, de la primele ore ale deschiderii acestuia. Care este motivul

20.01.2021 | 11:51
Cozi la centrul de vaccinare de la Romexpo de la primele ore ale deschiderii acestuia Care este motivul
ADVERTISEMENT

La centrul de vaccinare de la Romexpo s-au creat cozi, încă de la primele ore de la deschiderea acestuia. Motivul acestor probleme ar fi fost o defecțiune a platformei de înscriere.

Procesul de vaccinare a început cu întârziere, toți oamenii care au fost programați la ora deschiderii, 08:00 dimineața, au fost nevoite să stea la coadă. În afară de problemele tehnice ale platformei, angajații centrului au fost nevoiți să aștepte ca vaccinul, livrat în această dimineață, să ajungă la o temperatură optimă administrării, anunță Europa FM.

ADVERTISEMENT

Centrul de vaccinare de la Romexpo este cel mai mare din țară, compus de 64 de puncte de imunizare. Presedintele Klaus Iohannis a efectuat o vizită aici în cursul zilei de marți 19 ianuarie, zi anterioară deschiderii.

Cozi la centrul de vaccinare de la Romexpo, de la primele ore ale deschiderii acestuia. Care este motivul

Organizatorii au îndemnat oamenii să se așeze pe scaune și să completeze fișele de triaj. De asemenea, polițiștii locali au vecheat respectarea normelor de distanțare și a păstrării ordinii la centrele patru și cinci.

ADVERTISEMENT

Șeful statului a vizitat chiar ieri centrul de vaccinare de la Romexpo, iar, la final, s-a declarat mulțumit de ce a văzut: „am vizitat cel mai mare centru de vaccinare, care este amenajat aici la Romexpo, o realizare notabilă, îi felicit pe cei care s-au implicat pentru a realiza acest centru”, a spus el.

„Aici, la acest centru, vor putea să fie vaccinate până la 3.000, poate chiar 4.000 de persoane pe zi. În această săptămână deja centrul începe le efectiv. Foarte multe centre în toată țara încep în aceste zile să funcționeze”,  a adăugat Iohannis.

ADVERTISEMENT

De asemenea, președintele a subliniat că se bucură că tot mai mulți oameni intenționează să se vaccineze. „Sunt foarte bucuros să constat că atmosfera în general se schimbă și foarte multă lume dorește să se vaccineze. Este o schimbare pe care o salut în mod explicit, o schimbare de atitudine și în săptămânile și în lunile următoare, cum vor veni tot mai multe doze de vaccin, tot mai multă lume va beneficia efectiv de serviciul de vaccinare”, a declarat acesta.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, reacție după problemele înregistrate la Romexpo

STS a făcut o precizare în urma informațiilor apărute în presă. Instituția a anunțat că vina aparține unui utilizator a platformei: „procesul de vaccinare de la Romexpo a început cu întârziere la unul dintre puncte din cauza unui utilizator care nu a reținut datele de autentificare”.

ADVERTISEMENT

„Sistemul informatic nu a înregistrat nicio problemă. Atât platforma informatică, precum și tabletele din zona de înregistrare sunt funcționale”, a a dăugat STS.

ADVERTISEMENT