News

Cozi uriașe la granițele din vestul Românei. Mii de persoane au venit fără test RT-PCR și vor intra în carantină

S-au format cozi mari la intrarea în țară. Mii de români se întorc de sărbători, iar mulți dintre aceștia intră direct în carantină din cauza lipsei unui test RT-PCR.
12.12.2021 | 22:06
Cozi uriase la granitele din vestul Romanei Mii de persoane au venit fara test RTPCR si vor intra in carantina
ADVERTISEMENT

Duminică după-amiază s-au format cozi uriașe la granițele de vest ale României. La Vama Nădlac, timpii de așteptare se apropie de o oră.

Situația este și mai complicată Vama Petea, unde timpul de așteptare este de 90 minute. Pe sensul de intrare sunt deschise 5 artere, iar pe sensul de iesire, 2 artere, conform site-ului Poliției de Frontieră.

ADVERTISEMENT

Numărul mare de români care au ales deja să se întoarcă în țară pentru sărbătorile de iarnă reprezintă doar o parte din problemă. Cealaltă cauză pentru aglomerație este carantinarea miilor de persoane care se prezintă fără testul RT-PCR, potrivit Ziare.com.

Românii se întorc în țară pentru sărbători. S-au format cozi uriașe la granițele din cauza carantinării persoanelor care vin fără teste RT-PCR

La Vama Nădlac, timpul de așteptare este de 50 de minute, în timp ce la Nădlac II, timpul de așteptare este de 60 de minute.

ADVERTISEMENT

”Număr mare de persoane prezente la verificările de frontieră pe sensul de intrare. Și la Vama Carafat timpul de așteptare este aproximat la o jumătate de oră.

Timpii mari de așteptare se datorează (sic!) și triajului epidemiologic pe sensul de intrare”, se arată pe site-ul Poliției de Frontieră.

ADVERTISEMENT

Noile reguli valabile din 10 decembrie pentru cetățenii care vin în România stârnesc nemulțumire printre românii care se întorc în țară.

Scapă de carantină doar cei care prezintă dovada vaccinării sau a trecerii prin boală în ultimele 180 de zile, PLUS un test RT-PCR negativ efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării sau intrării pe teritoriul României. Restul persoanelor trebuie să urmeze următoarele reguli:

ADVERTISEMENT
  • Carantină de 10 zile – dacă sunteți nevaccinați, nu ați trecut prin boală în ultimele 180 de zile, dar prezentați un test RT-PCR negativ efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării sau intrării pe teritoriul României;
  • Carantină de 14 zile –  dacă nu prezentați un test RT-PCR negativ efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării sau intrării pe teritoriul României, sunteți nevaccinați, nu ați trecut prin boală în ultimele 180 de zile.
  • Carantină de 10 zile – dacă nu prezentați un test RT-PCR negativ efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării sau intrării pe teritoriul României, dar sunteți vaccinați, sau ați trecut prin boală în ultimele 180 de zile.

Începând cu 20 decembrie 2021, se va intruce și obligativitatea completării formularului de localizare a pasagerilor (PLF).

ADVERTISEMENT
Tags:
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de...
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
Planul a fost dezvăluit: părțile bătuseră palma! Aleksei Navalnîi a murit cu doar...
Planul a fost dezvăluit: părțile bătuseră palma! Aleksei Navalnîi a murit cu doar câteva zile înainte ca totul să se schimbe
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după...
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după ce a dat click pe un anunț de pe internet
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după...
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după fiecare masă
Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme
Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme
Cine sunt românii care ar putea primi facturi mai mici la curent. Un...
Cine sunt românii care ar putea primi facturi mai mici la curent. Un milion de persoane ar putea beneficia de o nouă măsură
Zeci de arme și peste 2.500 de cartușe au fost găsite în locuința...
Zeci de arme și peste 2.500 de cartușe au fost găsite în locuința lui Alain Delon. Actorul nu deține permis de port-armă
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a...
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a lipit pe caserola de mâncare. Ce o învățase dascălul
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Lumea s-a înghesuit pentru pomană
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Lumea s-a înghesuit pentru pomană
Tragedie uriașă în muzica românească. Găsit mort, la doar 31 de ani
Tragedie uriașă în muzica românească. Găsit mort, la doar 31 de ani
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Pachetele împărțite la cimitir, pline cu delicatese
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Pachetele împărțite la cimitir, pline cu delicatese
Florin Dumitrescu, prima reacţie despre divorţul de Cristina. Cei doi au împreună două...
Florin Dumitrescu, prima reacţie despre divorţul de Cristina. Cei doi au împreună două fetiţe: „Dumnezeu e sus și vede!”
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și...
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și acuzată atacuri cu bombă și jafuri armate, a fost arestată la Berlin
Zodiile din horoscop care renasc în martie 2024. Vor aduce fericire, noroc și...
Zodiile din horoscop care renasc în martie 2024. Vor aduce fericire, noroc și bani pentru persoanele dragi