News

Cozmin Guşă a prezentat sondajele interne ale PSD şi PNL pentru Primăria Capitalei. Cine ar câştiga detaşat

21.08.2020 | 14:35
Cozmin Gusa a prezentat sondajele interne ale PSD si PNL pentru Primaria Capitalei Cine ar castiga detasat
ADVERTISEMENT

Cozmin Gușă a prezentat pe pagina de Facebook sondajele interne ale principalelor partide politice în bătălia pentru Capitală. Se remarcă o ușoară creștere pentru candidații PSD și PNL ,cu o săptămână înainte de startul campaniei electorale.

”FIREA și NICUȘOR, CREȘTERE UȘOARĂ, BĂSE PE PANTĂ DESCENDENTĂ,” a scris pe rețeaua de socializare fostul director de campanie, din 2004, al lui Traian Băsescu.

ADVERTISEMENT

Conform sondajelor oferite de Cozmin Gușă, Gabriela Firea este în grafic pentru a câștiga un nou mandat pentru de Primar al Bucureștiului. Firea este urmată de principalul contracanditat, Nicușor Dan. Fostul președinte, Traian Băsescu, este la o distanță semnificativă și va avea mult de recuperat în următoarea lună.

Cozmin Gușă a prezentat sondajele. Ce avans are Gabriela Firea

Conform sondajului PSD, Cozmin Gușă ne anunță că actualul primar are 43% din alegători. Firea este urmată de propunerea dreptei. Nicușor Dan stă la 34% cu doar o lună înainte de alegeri.

ADVERTISEMENT

În sondajul PNL diferențele dintre cei doi favoriți rămân aprope neschimbate. Astfel, Gabriela Firea are 38%, iar Nicușor Dan este la 30%. Atât în sondajul PSD, cât și în cel PNL, Traian Băsescu este la o distanță importantă (15% în sondajul PSD, respectiv 14% în cel PNL).

Cum se prezintă cele două sondaje:

  • Sondaj PSD: Firea 43%, Nicușor 34%, Băse 15%.
  • Sondaj PNL: Firea 38%, Nicușor 30%, Băse 14%.

Cozmin Gușă îl critică pe Băsescu pentru jocul defensiv de până acum și consideră că șansele fostului președinte sunt foarte mici. Aceste crede că liderul PMP joacă la multe capete, dar o astfel de strategie poate avea recul.

ADVERTISEMENT

”(…) cunoscătorii știu că atunci când joci mai multe mize simultan, riști să rămâi CU IZMENELE ÎN VINE,” a scris Cozmin Gușă.

”Băse s-a mișcat slăbuț, pierzându-se mai mult în detalii de tip politicianist, n-a ambalat motoarele la maximum în calitate de candidat la primărie; pe românește, a mângâiat-o mai mult pe Firea decât s-o atace, respectiv a schimbat bezele cu Nicușor, de frica vuvuzelelor care-l acuzau de blat cu Firea. Adică NICI PE CAL, NICI ÎN CĂRUȚĂ, atitudine care-i poate fi fatală, pentru că intrarea în campanie cu scor sub 20% și pe trend descendent, îl va transforma din PROTAGONIST în OUTSIDER, rămânându-i să joace doar miza intrării PMP în CGMB”, a mai afirmat Gușă.

ADVERTISEMENT