News

Cozmin Gușă, dezvăluiri emoționante în ziua în care artistul Dumitru Fărcaș ar fi împlinit 83 de ani

12.05.2021 | 23:29
Cozmin Gusa dezvaluiri emotionante in ziua in care artistul Dumitru Farcas ar fi implinit 83 de ani
ADVERTISEMENT

Cozmin Gușă l-a omagiat cu vorbe calde, miercuri, 12 mai, pe artistul Dumitru Fărcaș. Cel supranumit regele taragotului ar fi împlinit 83 de ani. 

”În 2017, în decembrie, eram la Cluj și urmam să merg la Viena. Eram la masă aproape de locuința lui. Dintr-o dată mi-a venit ideea să-l colindăm pe Dumitru Fărcaș. Bineîntețeles că am stat vreo 7 ore împreună. Am plecat noaptea târziu…”, a relatat Cozmin Gușă un episod petrecut cu doar câteva luni înainte de decesul marelui artist.

ADVERTISEMENT

În emisiunea „Ce-i în Gușă și-n căpușă” de la Radio Gold FM, cunoscutul om politic a explicat de ce nu a putut să fie prezent în momentul în care Dumitru Fărcaș a împlinit 80 de ani.

Cozmin Gușă, dezvăluiri emoționante despre maestrul Dumitru Fărcaș

”Atunci am hotărât ca împreună cu Dorel Vișan să-l sărbătorim la 80 de ani, în anul următor. Eu am fost plecat în campania electorală. Coordonam campania în trei state din Mexic și n-am putut să ajung…n-am putut”,a povestit Cozmin Gușă.

ADVERTISEMENT

”Mi-a zis Dorel Vișan, fără să se gândească că s-ar fi putut întâmpla ceva cu Fărcaș, că o să regret eu asta…și într-adevăr am regretat”, a adăugat Gușă.

Dumitru Fărcaș avea să se stingă din viață la aproximativ 3 luni după ce a împlinit vârsta de 80 de ani. Regele taragotului a decedat pe 7 august 2018. A fost înmormântat cu onoruri militare în spatele casei unde a copilărit.

ADVERTISEMENT

Pe poarta de la intrarea în curte este sculptat un taragot, pentru că toată lumea care va trece pe aici să ştie că aici se odihneşte legenda cântecului românesc.

Cozmin Gușă: ”Dumitru Fărcaș a făcut multe probleme celor care aveau strategii anti-românești”

Cozmin Gușă, dezvăluiri emoționante în ziua în care artistul Dumitru Fărcaș ar fi împlinit 83 de ani
Cozmin Gușă, dezvăluiri emoționante în ziua în care artistul Dumitru Fărcaș ar fi împlinit 83 de ani. Foto: Facebook

”Mare patriot al nostru…de o profunzime a sentimentului patriotic pe care doar cei care l-au cunoscut bine pot s-o priceapă. Era și motorul lui. Taragotul lui mergea atât de bine și pentru că el considera că trăiește, respiră, cântă, se inspira din și pentru România.

ADVERTISEMENT

(…) A făcut multe probleme celor care aveau strategii anti-românești. Nu era de glumă cu el când se pornea. Dar să consemnăm că acest rege mondial al taragotului a fost un mare român pe care-l omagiem de fiecare dată. 

”Emil Boc n-a făcut nimic pentru statuia lui Dumitru Fărcaș”

Din nefericire, statuia lui încă întârzie. Cel care l-a condus pe ultimul drum, Emil Boc, n-a făcut nimic pentru statuia lui Dumitru Fărcaș…Să sperăm că-i va veni gândul cel bun lui Emil Boc”, a declarat Gușă în emisiune de la Gold FM.

Dumitru Fărcaş a avut o carieră impresionantă, pe care şi-a început-o în anul 1962, iar de atunci a urcat de mii de ori pe scenă.

Supranumit regele taragotului, artistul a reuşit să scoată din acest instrument sunete inconfundabile. El a fost răsplătit cu sute de premii şi distincţii, printre care şi titlul de Doctor Honoris Causa al Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca.

ADVERTISEMENT
Tags: