News

Cozmin Gușă anunță că Florin Cîțu ar putea rămâne fără imunitate parlamentară: “I se apropie funia de par!”

Cozmin Gușă consideră că Florin Cîțu are zilele numărate în PNL și mai ales la șefia sa, având în vedere că ar putea fi acuzat în dosarul vaccinurilor cumpărate de România
24.11.2021 | 19:14
Cozmin Gusa anunta ca Florin Citu ar putea ramane fara imunitate parlamentara I se apropie funia de par
Cozmin Gușă crede că Florin Cîțu are zilele numărate în funcțiile pe care le deține. Sursa foto: fotomontaj Fanatik.
ADVERTISEMENT

Analistul politic Cozmin Gușă a vorbit despre destinul sumbru care îl așteaptă pe Florin Cîțu. După ce acesta n-a reușit să devină din nou prim-ministru, cu toate că negocierile au pornit de la acest scenariu, Cîțu riscă acum să piardă și mai mult. Astfel, fostul premier ar putea să rămână fără imunitate parlamentară, urmând a fi judecat în privința achiziției cu probleme a vaccinurilor anti-Covid, susţine Guşă.

”După toate probabilitățile, lui Florin Vasilică Cîțu i se apropie funia de par, cum se zice la noi în Ardeal. Adică va veni momentul în care se va cere ridicarea imunității parlamentare de la Senat. Nu vă uitați că a fost el ales ieri, astea sunt jocuri de culise”, arată Gușă, referindu-se la proaspătul premiu de consolare al președintelui PNL, șefia de la Senat.

ADVERTISEMENT

”Omul trebuie terminat și pentru că a făcut prostii, desigur, la îndemnul lui Iohannis și tocmai pentru că le-a făcut la îndemnul lui Iohannis, el trebuie să dispară în huiduieli. E greșeala lui Iohannis, că doar el l-a cocoloșit, l-a pus acolo, l-a ținut acolo, l-a pus președinte la PNL, a întors pe dos partidul de aproape l-a distrus. Dar, de plătit va plăti Cîțu și va plăti pe bune”, arată Cozmin Gușă, indicând cine este, de fapt, vinovatul pentru această situație.

De ce ar fi tras Cîțu cu dinții pentru Ministerul de Finanțe

Analistul face referire la un subiect care pare să fi fost ţinut la secret, şi anume vizita la DNA a patru foști miniștri: ”Știți că v-am spus acum săptămână că cei patru miniștri implicați în achiziția în exces de doze de vaccin, respectiv Voiculescu, Mihăilă de la USR, Stelian Ion, care n-a semnat și Alexandru Nazare de la PNL, care nici el n-a semnat, au fost audiați la DNA.”

ADVERTISEMENT

Și continuă arătând că abia la zile bune după dezvăluirea sa, un post de televiziune îi dă dreptate în teoria referitoare la achiziția vaccinurilor: ”Am mai spus că există o comisie rogatorie România – SUA, unde să se verifice aceste contracte. La mai mult de o săptămână distanță, DNA solicită Ministerului de Finanțe actele privind achiziția de vaccinuri”.

Gușă continuă seria revelațiilor cu privire la formarea guvernului, arătând către motivul pentru care fostul premier și-a dorit Finanțele. ”Acum înțelegeți voi de ce Cîțu voia neapărat Ministerul de Finanțe pentru sine? Pentru că acele acte sunt ilegale, după cum vi s-a spus aici și după cum a încercat să explice și Alexandru Nazare, că n-au avizat acea hotărâre în care s-au plătit miliarde.”

ADVERTISEMENT

”Probabil că în scurt timp, după mărturiile celor patru care l-au indicat cu degetul pe Cîțu, că n-aveau ce să facă… (…), va veni și cererea de ridicare a imunității pentru cercetarea lui Cîțu. Și atunci se va decide, pentru că suntem democrați, să i se ridice imunitatea, chiar dacă e președintele PNL, chiar dacă e președintele Senatului”, este predicția analistului Cozmin Gușă în cazul lui Florin Cîțu.

”Va fi contestat de către colegii săi, toți i-ar lua gâtul”

După spusele lui Gușă, colegii de partid al lui Cîțu nu se vor arăta prea dornici să-și apere liderul: ”Și acela va fi și momentul în care va fi contestat de către colegii săi, care n-au zis nici mâc ieri când a fost ales, dar toți i-ar lua gâtul, ca să vină altul în locul lui și să se mai facă încă o dată alegeri la PNL, că doar așa așteaptă majoritatea, mai arată Cozmin Gușă.

ADVERTISEMENT

”Ăsta este un joc pe care vi l-am explicat. Ce nu pot să-mi explic și nu pot să vă explic este de ce din iulie, de când am semnalat și nu se făcuse plata pentru aceste doze, că sunt ilegale plățile și nenecesare – 120 de milioane ori 15 euro doza, faceți socoteala ce înseamnă asta în miliarde, fraților. Vorbim de miliarde de euro. Și nu a fost blocat așa ceva, deși se putea bloca. L-au lăsat pe Cîțu, ca să dăm bine la exterior, iar astăzi… țineți-vă bine… noi donăm aceste doze. Da, da!” arată Cozmin Gușă, vorbind despre situația vaccinurilor cumpărate de România.

”România asta atât de săracă, că n-are bani de pensii, de salarii, care nu poate să subvenționeze mai vârtos importurile de gaz și de energie, face donații. Le dăm în Coreea de Sud, dăm un milion așa, un milion pe gratis, cică la jumătate de preț. Dar noi donăm vaccinuri din tărășenia pusă la cale de acest om, să mă scuzați, cu aspect de golan politic, care este Cîțu”, continuă analistul.

”Dar dacă este vinovat cineva, mă uit mai sus, la Iohannis, și mă uit în stânga și în dreapta, la instituțiile statului, care au tăcut. Nu mai vorbesc despre colegii lui, care nu contează, cârpele din partidul cârpă nu contează. Dar să țineți minte ce v-am spus și astăzi și ce probabil presa nu o să preia”, este concluzia analistului, care îl readuce în discuție pe președintele Iohannis, văzut ca un adevărat vinovat pentru situația de față.

ADVERTISEMENT