News

Cozmin Gușă, sincer la Denise Rifai. Cum a ajuns șef peste greii din PSD și cu cine era să se bată?

14.04.2021 | 00:39
Cozmin Gusa sincer la Denise Rifai Cum a ajuns sef peste greii din PSD si cu cine era sa se bata
ADVERTISEMENT

Cozmin Gușă a dezvăluit cum a ajuns șef peste greii din PSD și cum a fost primit de aceștia. Trei persoane importante nu l-au suportat, iar cu unul dintre ei era să se bată într-o ședință de partid.

Fostul șef de la Realitatea TV a fost prezent marți seară în emisiunea moderată de Dense Rifai la Kanal D. Gușă a fost supus unui tir de 40 de întrebări incomode. Consultantul politic a explicat cum l-a convins pe Adrian Năstase să îi lase partidul pe mână și cum l-au primit liderii PSD de atunci.

ADVERTISEMENT

La începutul anilor 2000, Gozmin Gușă a ieșit din trustul Intact pentru a ocupa poziția de secretar general al PSD. A stat în această funcție între 2001 și 2003.

Cozmin Gușă, despre perioada PSD: ”Bineînțeles că am avut mulți dușmani.” Cu cine era să se bată?

În vârstă de 50 de ani, căsătorit și cu doi copii, Cozmin Gușă se află, în prezent, la al doilea mandat de președinte al Federației Române de Judo.Acesta este membru fără funcție în PSD, consultant politic și moderatorul emisiunii „Ce-i în Guşă şi-n căpuşă!” de la Gold FM, post condus de fiul său, Cosmin Andrei Guşă.

ADVERTISEMENT

Invitat la Kanal D, politicianul a vorbit deschis și ferm despre începuturile sale în politică și despre felul cum a fost primit de oameni precum Miron Mitrea, Hrebenciuc și Ioan Popescu.

Cum a ajuns la 31 șef peste greii din PSD?

”Am ajuns și ca un fel de recompensă că l-am sprijinit pe Adrian Năstase în anul 2000 în campanie. Ion Iliescu nu era foarte decis să-l nominalizeze ca prim-ministru pe Adrian Năstase și eu îi deslușeam anumite lucruri și îl sprijineam.

ADVERTISEMENT

Apoi el mi-a făcut o propunere, dar eu nu eram pregătit pentru asta. Eu voiam să fac un trust de presă regional. Eu voiam să mă folosesc de relația cu Năstase  cât se poate de legal să generăm un trust de presă regional, nu de stat, ci privat.

El m-a schimbat și mi-a spus că n-am voie să-l refuz. El era cu 20 mai în vârstă ca mine, dar eram prieteni. Mi-a zis că trebuie să vin secretar general la partid. M-a impus la partid, că el m-a impus acolo, și după aia m-a aruncat în apă și a trebuit să învăț să înot singur”, a declarat Cozmin Gușă în emisiunea Denisei Rifai.

ADVERTISEMENT

Cozmin Gușă, despre inamicii din PSD: ”Hrebenciuc, Ioan Popescu, Miron Mitrea sunt cei trei care l-au împachetat pe Năstase”

cozmin guşă mandat preşedinte federaţia română de judo

”Bineînțeles că am avut mulți dușmani. Cu unii m-am împrietenit. Alții au rămas inamici pe tot parcursul activității mele în PSD…A fost tripleta Hrebenciuc, Dan Ioan Popescu, Miron Mitrea, cu care am avut mereu relații foarte proaste.

Sunt și cei trei care l-au împachetat pe Năstase. Poate și din cauza lor, dar în primul rând din cauza mea n-a ajuns președinte în 2004”, a precizat Gușă.

Gozmin Gușă, aproape de bătaie într-o ședință: ”Băi puștiulică!”

Experimentatul om politic a relatat un incident din perioada în care era secretar general al PSD. Momentul a avut loc în timpul unei ședințe de partid.

”Am un exemplu cu Dan Ioan Popescu. Mă lua de puști. El e și un timp mai corpolent decât mine. A vorbit urât la adresa mea crezând că o pun capul în pământ, că o să mă pună la punct.

Mi-am dat sacoul jos de pe mine. L-am pus pe spătar în ședință și i-am zis să vină în curte să mă pună la punct. El s-a uitat, s-a făcut palid.

El a zis că mă bate. Te rog să vii la bătaie, că altfel mă fac de râs. Sunt ardelean, nu pot să mă fac de râs în fața întregii ședințe”, a relatat Cozmin Gușă.

ADVERTISEMENT
Tags: