Sporturi

Cozmin Gușă, susținut de unul dintre cei mai titrați antrenori din lume în lupta pentru președinția FR Judo

15.02.2021 | 23:15
Cozmin Gusa sustinut de unul dintre cei mai titrati antrenori din lume in lupta pentru presedintia FR Judo
ADVERTISEMENT

Florin Bercean, unul dintre cei mai titrați antrenori din lume, și-a exprimat susținerea pentru Cozmin Gușă în tentativa acestuia de a obține un nou mandat la FR Judo. Paul Augustin și George Teșeleanu sunt contracandidații, iar alegerile vor avea loc pe 24 februarie.

“Susţin Cozmin Guşă, susţin proiectul “#Judo-România, de la respect public, la sport național”! Am ales să candidez pentru funcţia de vicepreşedinte al FRJudo cu speranţa că ceea ce a început în februarie 2017, odată cu preluarea mandatului de către actualul Comitet Executiv, va avea o continuitate şi astfel, judo-ul, frumosul nostru sport, își va consolida prestigiul și va progresa.

ADVERTISEMENT

Este adevărat că rezultatele nu au mai fost aceleaşi cu care eu, Florin Bercean, alături de sportivele mele, v-am obişnuit, dar oare, din păcate, în care ramură a sportului românesc mai sunt rezultate spectaculoase la această oră?

Florin Bercean, cel mai titrat antrenor de judo din România. Sursă foto: Facebook Florin Bercean

Florin Bercean a demontat punct cu punct propunerile făcute de contracandidații lui Cozmin Gușă

Aş vrea ca prin acest mesaj să ‘ridic puțin ceața’ care se lăsă asupra voastră, în cazul în care citiţi programe ‘măreţe’, dar despre care vă asigur că nu sunt realizabile, în primul rând, din punct de vedere financiar, și apoi legal! Cu alte cuvinte, doresc să combat cu argumente ‘aventura’ propusă ca program, de către niște colegi ai noștri:

ADVERTISEMENT
  1. Descentralizare? Cum credeţi că forurile menţionate în programele propuse, MTS şi COSR, vor finanţa cluburile, prin ce proceduri şi prin ce lege? Conform legii sportului, subvenționate din bugetele acestor instituţii sunt Loturile Naţionale/Olimpice, prin contracte de finanţare la care lucrează o ‘armată de oameni’ de ambele părţi, cu reguli şi proceduri clare!
  2. Bugetarea colegiilor? Nu permite legea! MTS și COSR nu bugetează o astfel de activitate, dar nici nu văd în programele contracandidaţilor precizate sursele de finanţare din fonduri private! Dacă dispuneau de ele, colegii noștri le-ar fi accesat și implementat până acum, deoarece toți au făcut parte din structura de conducere a FRJudo!
  3. Retribuirea antrenorilor, sportivilor şi arbitrilor? Deja o face FRJudo, prin sponsori, MTS şi COSR (indemnizaţii, baremuri, premieri, contracte individuale de muncă, etc.), iar toate acestea au sporit prin contribuția și relațiile actualului președinte, Cozmin Gușă.
  4. Revizuirea Statutului? A fost făcută în 2020. Punct!
  5. Promovarea unor proiecte? FRJudo are deja încheiat contract cu A.C.O.R. pentru Judo Rural, cu U.E.J. pentru ‘Judo în şcoli’ unde Ministerul Educaţiei şi Cercetării îşi oferă sprijinul total! Așteptăm și alte propuneri concrete.

Cozmin Gușă a câștigat alegerile din 2017 pentru președinția FR Judo. Și a scăpat federația de datorii

Ce am rezolvat noi?

Chiar dacă în 2017 lotul masculin de judo era desființat de către fosta conducere, am reușit să îl reînființăm în 2017 şi să îl organizăm pe principii solide! Astăzi, loturile de băieţi se pregătesc la Oradea şi la Piteşti, la Cluj-Napoca funcţionând la această oră doar lotul feminin.

ADVERTISEMENT

Datoriile lăsate de foștii preşedinţi şi secretari generali (Doandeș, Sapta, Covlea, Bălgrădean, Lascău, etc.) au dus Federaţia Română de Judo într-o groapă din care, cu ajutorul colegilor dar şi a preşedintelui Cozmin Guşă am reuşit să o scoatem şi să o aşezăm pe o linie de echilibru.

Toţi furnizorii băteau la uşa federaţiei şi ameninţau cu procesele, dar astăzi vorbim despre o federaţie care are toate datoriile achitate la zi! Loturile României au fost parte dintr-un proiect unic până acum în istoria judoului românesc şi anume: Parteneriatul FR Judo – Japonia!

ADVERTISEMENT

Puntea de legătura a reprezentat-o antrenorul Oishi Kohei care, prin respectul de care se bucura în Japonia, dar şi cu ajutorul sponsorizărilor şi partenerilor, am reuşit cantonamente de excepţie în multe oraşe japoneze!

Toate loturile beneficiază de echipamente medicale de ultima generaţie, echipamente sportive şi specifice. Și nu ne vom opri aici. Vă îndemn pe toți să votați echipa noastră și astfel, după ce-am reușit echilibrarea financiară și sportivă a Federației, să putem consolida și dezvolta în plus judo-ul Românesc”, a scris Florin Bercean pe pagina sa de Facebook.

Florin Bercean a obținut numeroase medalii alături de loturile naționale. Printre care și primele patru medalii olimpice pentru judo-ul românesc la feminin. Cu Simona Richter, medalie de bronz în 2000, Alina Dumitru, aur în 2008 și argint în 2012, și Corina Căprioriu, argint în 2012, au obținut medalii olimpice sub comanda lui Bercean.

ADVERTISEMENT