News

Cozmin Gușă: “Un tsunami economic de proporții va lovi România!” + critici dure către președintele Iohannis, Guvern şi opoziţie

11.04.2020 | 17:34
Cozmin Gusa Un tsunami economic de proportii va lovi Romania  critici dure catre presedintele Iohannis Guvern si opozitie
ADVERTISEMENT

Analistul politic Cozmin Gușă avertizează că un tsunami economic de proporții va lovi România după pandemia de coronavirus. În opinia fostului om politic, autoritățile trebuie să se regrupeze și să lucreze la un plan rapid prin care să anticipeze criza inevitabilă care va urma.

Cozmin Gușă avertizează că un tsunami economic de proporții va lovi România

Cozmin Gușă și-a continuat, pe contul personal de Facebook, analiza la sânge a situației României în plină pandemie de COVID-19. Previziunile fostului patron de la Realitatea TV sunt sumbre și pornesc de la situația din Statele Unite ale Americii.

ADVERTISEMENT

Acesta avertizează că o criză alimentară iminentă va lovi și România. Pornind de la niște imagini văzute în SUA, cu oameni se tem de foamete, Gușă spune că românii trebuie să se pregătească de vremuri grele.

“Cozi kilometrice in SUA pentru pâine si alimente de baza GRATIS! Americanii stau 5-10 ore la rând , unii liniștiți, alții urlând isteric, ca ei vor muri de foame în curând. Ceva a început sa pută rău in țara liderului mondial unde, pe lângă aceste imagini de speriat, pe care nu le vedem in Europa sau in restul lumii deocamdată, se-nregistrează “recorduri” negative in lant referitor criza medicala si morții aferenți. Iar imaginile astea le-am văzut pe canalele tv naționale din SUA, pentru ca cele “de export”, CNN si Fox News, se feresc sa mediatizeze, deh …

ADVERTISEMENT

În România de asemenea nu se discută dezastrul din SUA, ceea ce e de înțeles doar pana la un punct, apropos de isteria care i-ar putea apuca pe romani vazand ce se intampla chiar in țara șefilor nostri. Dincolo de asta insa, cum adica sa nu mediatizezi și sa discuți asa ceva, cand e limpede ca va urma si la noi, daca acolo in SUA a inceput NEBUNIA, iar romanii ar trebui, cu orice risc, sa fie informati, tocmai pentru ca sa se pregătească?! Ce e cu pactul asta al tacerii, ce-i cu complicitatea asta vinovata politico-mediatica, adica stam linistiti, cu mainile pe piept, ne mai si punem singuri vata in nas, si-asteptam sa vina dricul sa ne ia???”

Gușă declanșează un atac virulent la adresa președinției, Guvernului și Opoziției

Încrederea lui Cozmin Gușă în actuala clasă politică este una extrem de scăzută. Mai mult, acesta nu ezită să-i acuze dur pe cei de la Putere, inclusiv pe președintele Klaus Iohannis, de o serie de fapte extrem de grave.

ADVERTISEMENT

Gușă face un apel și la Opoziție, mai precis la liderii Marcel Ciolacu și Victor Ponta, cărora le cere să aducă de urgență în prim-plan oameni cu experiență profesională.

”Alooo, Marcel Ciolacu, Victor Ponta, lăsați aia cu pachet de legi de “nustiuce”, trebuie sa vina urgent in fata tarii 5-7 oameni din opoziție, cu experiența si respect profesional, care sa prezinte masurile CLARE, cu momentele si succesiunea de aplicare, respectiv efecte scontate in dinamica (inter) nationala, inca sunt in stânga politica oameni competenti care trebuie solicitati sa se mobilizeze, sa diminueze spaima poporului, care va actiona gregar-violent in foarte scurt timp!)

ADVERTISEMENT

Ca și concluzie parțială deci, ca guvernul Orban este slab si corupt, a devenit clar, dar faptul ca niciun partid de opozitie nu a schitat vreo “strategie din umbra” pentru pasii de facut in criza economica , asta arata cat de “praf” suntem dpdv politic, dar, asta va spun in plus, si ticalosi, pentru ca eu stiu cateva persoane care au voce publica si-ar stii ce-i de facut, dar tac malc!; si inca un aspect, chiar prin spatele aeroportului Cluj, pe centura Clujului (stiti ceva, domnii Emil Boc si Alin Tise!?) , se-nregistreaza cel mai mare trafic de busteni taiati prin BN si MM, in drumul lor catre Sebes, asa zic locuitorii din zona Herr Klaus, locuitori care numara tirurile si le si filmeaza …; deci, avand in vedere cele de mai sus, ultramediatizate si traduse prin #SclaviSiBusteniForKlausAndFriends, cu cat intarzie Iohannis mai mult lamuririle publice, cu atat mai tare se va potenta aceasta impresie publica, in aceasta criza unde oamenii cauta vinovati, iar politicienii nu cauta solutii”

Întreaga postare a lui Cozmin Gușă

Un ”Grup Mic Transpartinic”, soluția recomandată de Gușă

Pentru a modera din impactul ”tsunami-ului” care va lovi România după pandemia de coronavirus, Cozmin Gușă vede instituirea unui Grup Mic Transpartinic, format din oameni capabili să înțeleagă gravitatea situației.

”Ce-i de facut: situatia fiind atat de grava cum v-am descris-o succint in ultimele saptamani, si cu dezvoltari dramatice pe care inca nici nu le-as putea preciza cu acuratete, mobilizarea de Grup Mic Transpartinic ar trebui fie o solutie urgenta; adica un grup de politicieni cu autoritate formala sau nu, dar care pricep bine magnitudinea tsunami-ului care va lovi Romania, sa-si asume in comun ALERTAREA NATIONALA PENTRU SOLUTII URGENTE; nu trebuie sa-i invat eu cum sa faca asta, se gasesc usor intre ei daca doresc respectivii politicieni ce s-ar califica pentru Grupul Mic, iar aceasta alertare trebuie sa vizeze explicit convocarea acelor specialisti VALIDATI, si, din fericire mai avem cativa care “STIU, POT SI S-AR IMPLICA”, care sa fie sprijiniti sa propuna solutii viabile, trecute prin filtrul politic al Grupului Mic

Știu ca m-ati intreba de ce nu merg solutiile clasice de tip alianta/coalitie/pact/etc., iar eu va raspund direct ca vremurile cer ELITE si nu decizii aprobate de catre organisme de reprezentare politica unde majoritatea ar avea probleme cu conjugarea verbelor, ce sa mai vorbim despre economie, sociologie, geopolitica …; altfel spus, cum sa te salveze de la inec, unii care nu stiu nici sa “faca pluta pe spate”?! iar referitor la presedintele Iohannis sau guvernul Orban, cu posibila lor “capacitate” de a ne salva, eu va rog sa fiti realisti si sa nu sperati, eu sunt unul dintre cei care cunoaste bine “protagonistii” , si atentie, capabilitatea lor de a rationa, actiona, mobiliza, implementa, IN REGIM DE CRIZA, este CVASINULA!!!

ADVERTISEMENT