ADVERTISEMENT
Cele mai citite

Crăciun ÎNDOLIAT în SUA. Bilanţ negru: 14 MORŢI

Crăciun îndoliat în Statele Unite. Bilanţul furtunilor de pe continentul nord-american, care au fost însoţite de cel puţin 20 de tornade, a ajuns la 14 morţi, cei mai mulţi în statul...
Autor: Ionuţ Cataramă | 26.12.2015 | 09:49
Crăciun ÎNDOLIAT în SUA. Bilanţ negru: 14 MORŢI

Crăciun îndoliat în Statele Unite. Bilanţul furtunilor de pe continentul nord-american, care au fost însoţite de cel puţin 20 de tornade, a ajuns la 14 morţi, cei mai mulţi în statul Mississippi, relatează BBC News Online.

ADVERTISEMENT

Statul Mississippi a fost cel mai afectat de furtunile puternice, înregistrând 7 decese, în timp ce alte 6 persoane au murit în Tennessee. Printre victime figurează şi un băieţel de 7 ani, care se afla cu familia sa într-o maşină luată de o tornadă.

În total, au fost raportate cel puţin 20 de tornade, care au doborât mai mulţi copaci şi au lăsat mii de oameni fără energie electrică. Echipele de intervenţie au căutat printre dărâmături în statele afectate, dar situaţia este complicată de faptul că mulţi oameni ar putea fi plecaţi în vacanţă de Crăciun.

ADVERTISEMENT

Cele mai multe pagube au fost provocate de o tornadă care a început în Mississippi şi s-a deplasat aproximativ 240 de kilometri, ajungând până în vestul statului Tennessee.

Guvernatorul statului Mississippi a decretat starea de urgenţă în urma furtunilor. În statul Georgia, ploile abundente au provocat inundaţii şi o alunecare de teren, blocând traficul pe mai multe drumuri. Furtunile au cauzat inundaţii şi blocaje în trafic şi în statele Alabama, Carolina de Sud şi de Nord.

ADVERTISEMENT

Deşi vremea extrmă nu este un lucru neobişnuit în SUA de Crăciun, meteorologii afirmă că temperaturile foarte ridicate pentru acest sezon au contribuit la severitatea furtunilor.

Sursa: mediafax.ro

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!