Life

Crăciun cu sataniști în parlamentul statului. Idolul Bafomet, așezat lângă scena Nașterii Domnului

Crăciun cu sataniști în parlamentul statului Illinois din SUA, după ce o statuetă a idolului Bafomet în postura de nou-născut a fost așezată lângă scena Nașterii Domnului.
23.12.2021 | 19:07
Craciun cu satanisti in parlamentul statului Idolul Bafomet asezat langa scena Nasterii Domnului
Crăciun cu sataniști în parlamentul statului Illinois. Sursa foto: ABC 7 Chicago News. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Templul Satanic din Illinois a stârnit numeroase controverse după ce a afișat o statuetă a idolului Bafomet în Capitoliul de Stat din Springfield.

Idolul Bafomet reprezintă imaginea zeității supreme pentru sataniști.

Anul acesta, în decembrie, s-au împlinit trei ani de când Templului Satanic i s-a permis să-și monteze expoziția în clădire, scrie publicația The Sun.

ADVERTISEMENT

Crăciunul, demonizat în statul Illinois din SUA

Această imagine a copilului Bafomet a stârnit controverse în lumea religioasă din SUA.

Reprezentanții Templului au transmis că această imagine are rolul de a transmite „valori pozitive” și reprezintă „unitate, empatie, compasiune și pluralitate”.

Reprezentarea zeității Bafomet a fost proiectată de artistul Chris Andres. Statueta a fost plasată chiar lângă scena Nașterii Domnului.

ADVERTISEMENT

Indignat de statueta expusă de reprezenenranții Templului Satanic, episcopul local Thomas John Paprock a trântit-o și a insistat asupra faptului că nu ar trebui expusă „în acest Capitoliu sau în orice alt loc”, potrivit Religion News Service.

Nici Darren Bailey, un candidat al Partidului Republican la funcția de guvernator al statului Illinois, nu a susținut scena satanică instalată luni. Politicanul a cerut ca această reprezentare demonică să fie interzisă.

ADVERTISEMENT

„Cu toții am fost îngroziți de legile extreme și malefice din Springfield, dar tocmai când am crezut că situația nu se poate înrăutăți, astăzi, la 13:00, vor permite afișarea unei expoziții satanice în Capitoliu.

Reprezentarea lor diabolică și satanică a ‘Bebelușului Bafomet’, menită să-și bată joc de milioanele de creștini din Illinois, este vulgară și nu are ce căuta în Capitoliul nostru.”, a scris Darren Bailey pe pagina de Facebook.

ADVERTISEMENT

Au fost proteste după afișarea statuetei

Potrivit publicației citate mai sus, 40 de protestatari au fost prezenți la Capitoliu după ce a fost instalată statueta bebelușului Bafomet. Unii au ținut pancarte cu diverse mesaje, cum ar fi „Satana nu are drepturi!”.

Membrii Templului Satanic au strigat „Heil, Satan!” în timp ce liderul lor, Adam, vorbea despre semnificația statuetei controversate.

Andrew Hansen, purtătorul de cuvânt al Diocezei Springfield din Illinois, a declarat că reprezentarea lui Baphomet „își bate joc de milioanele de creștini din statul Illinois și miliarde din întreaga lume, reprezentând copilul Iisus drept ‘zeitatea satanică’ Bafomet de Crăciun”. Acesta a numit statueta „definiția răului”.

Cu toate acestea, oamenii legii nu pot aplica pedepse pentru afișarea statuetei întrucât acest lucru nu este interzis prin lege.

„Primul etaj al rotondei Capitoliului este un loc public, iar oficialii de stat nu pot cenzura legal conținutul discursului sau al afișajului”. În plus, nu pot fi aplicate „reglementări bazate pe conținutul discursului”.

ADVERTISEMENT
Tags: