News

Ce au făcut românii în a doua zi de Crăciun. Metode de eliminare a caloriilor adunate după mesele copioase

O parte dintre români nu au renunțat la obiceiurile sănătoase pe care le aveau înainte de sărbători și au mers și în zilele de Crăciun la sala de fitness sau la piscină.
26.12.2021 | 20:48
Ce au facut romanii in a doua zi de Craciun Metode de eliminare a caloriilor adunate dupa mesele copioase
Piscinele, intens frecventate în zilele de Crăciun/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Proprietarii piscinelor și sălilor de sport care au avut inspirație să le țină deschise în perioada sărbătorilor nu au dus lipsă de clienți, chiar dacă restricțiile le-au impus să funcționeze doar la jumătate din capacitate.

Cei care au vrut să facă mișcare și în aceste zile nu au putut să iasă afară din cauza vremeii ploioase, dar au găsit o soluție pentru mișcare fizică în sălile de sport, informează stirileprotv.ro.

ADVERTISEMENT

Instructorii le-au făcut chiar programe speciale pentru eliminarea caloriilor acumulate de la mâncărurile grele din meniul obișnuit de Crăciun.

Păcatele alimentare, ispășite la sala de fitness

Să combinăm spate, fesieri, picioare, să facem circuite în care să implicăm o intensitate cât mai mare, să ardem cât mai multe calorii. Pauze cât mai scurte, și bineînțeles, să facem și cardio după antrenament”, recomandă Florin Damșa, antrenor personal.

ADVERTISEMENT

La rândul său, Andreea Hribal, instructor de fitness, recomandă ca efectele excesului alimentar să fie eliminate treptat prin sport și o alimentație mai sănătoase.

De asemenea, este recomandată și hidratarea constantă pentru că organismul se poate asfel detoxifica în mod natural.

ADVERTISEMENT

Iar unii  dintre clienții sălilor de fitness recunosc că au nevoie să ardă caloriile adunate.  „M-am înfruptat din toate, mi-am făcut poftele, dar de astăzi am revenit la dieta mea, la mișcare”, spune o tânără care recunoaște apoi că s-a dedat la sarmale și cozonac.

Întotdeauna se depune, că vrem, că nu vrem, mai ales pentru cei care nu suntem binecuvântați cu o constituție care arde foarte ușor caloriile”, spune un alt client.

ADVERTISEMENT

Piscina și sauna, variante mai puțin obositoare

Pentru persoanele care nu vor să stea în frigul de afară, dar nici nu sunt dispuse la un efort fizic foarte mare a existat varianta piscinelor cu apă încălzită la 30 de grade Celsius.

Am plecat de acasă ca să nu mai mâncăm așa de mult”, a spus unul dintre clienții piscinelor din București.

E aproape de casă. Și am venit și noi trei ore să ne relaxăm. Că mâine începem serviciul, lucruri de-ale casei”, a spus un altul.

Centrele de relaxare pun la dispoziția clienților, pe lângă piscină, și acces la saună. „Este vorba de relaxare. Fiecare saună are tematica sa și pentru fiecare saună folosim și uleiuri speciale. Coriandru, anason și puțină scorțișoară căci ne aduce aminte de aceste sărbători, iarna în special”, a spus trainerul Alexandra Dragomirescu.

Sauna are în interior o anumită temperatură ce relaxează foarte bine musculatura, articulațiile, dar contribuie și la o detensionare mentală. Și atunci ele au cu atât mai multe beneficii, fiind inhalate, resimțite, experimentate atât mental cât și fizic”, Cristian Vechiu, coordonatorul de wellness.

ADVERTISEMENT