Fotbal intern

SCANDAL! Crăciunescu, fiu şi tată, acuzaţi că trag la haită!

Disputa dintre Oţelul şi Dinamo nu a fost ferită de controverse în privinţa arbitrajului. Teodor Crăciunescu a avut mai multe faze cel puţin discutabile, primul gol al partidei, cel marcat de...
29.09.2013 | 23:48
SCANDAL Craciunescu fiu si tata acuzati ca trag la haita
ADVERTISEMENT

Disputa dintre Oţelul şi Dinamo nu a fost ferită de controverse în privinţa arbitrajului. Teodor Crăciunescu a avut mai multe faze cel puţin discutabile, primul gol al partidei, cel marcat de Laurenţiu Iorga, fiind precedat de un fault al lui Astafei la Dragoş Grigore, în vreme ce “cîinii” au egalat dintr-un penalty îndelung contestat. Invitat in studioul Digisport, fostul arbitru Ion Crăciunescu a recunoscut greşeala fiului său la golul găleţenilor, dar nu şi la faza care a întors meciul.

“A fost obstrucţie la intervenţia lui Astafei la Dragoş Grigore”, a fost observaţia făcută de tatăl lui Crăciunescu jr. Tot în prima repriză, la o incursiune în careul advers, Astafei a fost incomodat de un fundaş al dinamoviştilor, atacantul moldovean cerînd “centralului” penalty, neacordat însă. Ultima fază, dar şi cea mai controversată, a fost acordarea unei lovituri de pedeapsă pentru Dinamo şi eliminarea lui Brăneţ,  pentru injurii adresate brigăzii de arbitri, decizia stîrnind uimire în rîndul gălăţenilor, care au protestat vehement. Aceştia susţin că Brăneţ l-a faultat pe dinamovistul Lazăr în afara careului şi că pe gazon discuţiile mai puţin “ortodoxe” între jucători şi arbitri sînt ceva frecvent. “Portarul încearcă să joace mingea, dar nu reuşeşte. Îl atinge şi e penalty, decizia a fost corectă. Cînd Teo se întoarce cu spatele, Brăneţ prinde curaj, îi spune vorbe de duh. Arbitrul a avut dreptate şi în privinţa penalty-ului cerut de Astafei în prima repriză”, a aprobat Crăciunescu deciziile fiului său.

ADVERTISEMENT

Răducan: “Îmi place cum Crăciunescu a luat apărarea fiului său”

Narcis Răducan, managerul Oţelului, crede că rezultatul a fost viciat de Teodor Crăciunescu şi atacă modul de abordare a fazelor de către Crăciunescu senior. “Domnul Ion Crăciunescu ar trebui să trateze cu o responsabilitate mai mare arbitrajul, mai ales cînd vine vorba despre deciziile fiului său. Cred că nu a fost penalty, iar arbitrul a greşit. Am văzut şi mi-a plăcut modul educativ în care domnul Crăciunescu i-a luat apărarea fiului său”, a spus, ironic, Răducan.

Badea: “E viciere de rezultat”

Nici antrenorul moldovenilor, Ionuţ Badea, nu este de acord cu deciziile lui Teodor Crăciunescu, tehnicianul gălăţenilor acuzînd eliminarea lui Brăneţ şi modul de arbitraj. “Din păcate, e viciere de rezultat. Faultul a fost făcut în afara careului. Toate aceste lucruri neortodoxe care se întîmplă între bărbaţii din teren nu sînt normale, dar există. Aşa, toţi jucătorii din teren ar trebui eliminaţi. Nici Brăneţ nu a avut autocontrolul care trebuia, dar la bază a stat decizie care nu trebuia luată”, a fost de părere Badea.

ADVERTISEMENT
Tags: