Cele mai citite

“Nu e penalty! După minutul 90 e bine să nu-ţi forţezi norocul”

Ion Crăciunescu nu este de acord cu penalty-ul acordat de Michael Oliver în Real Madrid - Juventus, scor 1-3, în Champions League.
Autor: Iuliana Spirache | 12.04.2018 | 11:48

Fostul mare arbitru român a condus finala Ligii Campionilor din 1995, atunci când Ajax s-a impus în faţa lui Milan, scor 1-0, iar acum nu este de acord cu decizia luată de Michael Oliver pe finalul meciului Real Madrid – Juventus, scor 1-3. 

“Eu n-aş fi dat penalty! Niciodată! Pentru că sunt permise contactele între jucători. Fundaşul îl atinge prea uşor pe jucătorul lui Real pentru ca acesta să cadă astfel. O atingere nu înseamnă neapărat fault. Mi se pare că doar cu piciorul îl jenează. Cum putea să-l împingă cu mâinile, să şi respingă mingea cu piciorul? S-ar fi prăbuşit peste el. 

“Arbitrajul înseamnă şi minte, nu doar cunoştinţe!”

Ca să dai penalty în minutul 93, atunci trebuie să fie foarte, foarte clar. Acum, nu era deloc clar. Să nu fiu înţeles greşit. Un fault de penalty îl dai indiferent de minut. Dar, dacă nu e clar, nu dai nimic. Arbitrajul înseamnă şi minte, nu doar cunoştinţe. Nu e o chestie mecanică. Michel Vautrot, probabil cel mai mare arbitru francez, ne spunea odată ceva interesant.Dacă aţi făcut un meci bun, aţi trecut de minutul 90, nu vă forţaţi norocul. În asemenea momente, când echipele sunt obosite, tensionate, disperate, una să atace, alta să se apere, când totul depinde de decizia voastră, nu daţi penalty decât dacă sunteţi foarte, foarte siguri! Nu stricaţi ceea ce aţi făcut bine un meci întreg>, spunea Vautrot.

Îl cunosc bine pe Collina. I-am fost observator la Porto – Real. A fost un arbitru excelent. Foarte, foarte bun. Dar nu e o persoană de încredere”, a spus Crăciunescu. conform gsp.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE