Fotbal intern

Crăciunescu începe revoluţia cu Bocăneală

Prestaţia de la Steaua - Ceahlăul (2-1) i-a fost fatală lui Radu Petrescu, arbitrul partidei, cel puţin în opinia lui Ion Crăciunescu. Încă preşedinte al CCA, fostul arbitru l-a criticat...
23.07.2013 | 14:16
Craciunescu incepe revolutia cu Bocaneala
ADVERTISEMENT

Prestaţia de la Steaua – Ceahlăul (2-1) i-a fost fatală lui Radu Petrescu, arbitrul partidei, cel puţin în opinia lui Ion Crăciunescu. Încă preşedinte al CCA, fostul arbitru l-a criticat public pe “centralul” din Bucureşti şi, chiar dacă a evitat să dea un verdict, se pare că a hotărît deja ca Petrescu să fie scos de pe lista FIFA.

Momentan, decizia nu e una bătută în cuie asta pentru că şi Ion Crăciunescu are o situaţie complicată la şefia CCA şi chiar a negociat zilele trecute rezilierea contractului pe care îl are cu FRF. În cazul în care va rămîne în funcţie pînă la sfîrşitul lunii septembrie, atunci cînd se stabileşte componenţa listelor cu arbitri şi asistenţi internaţionali din partea României, Crăciunescu e decis să-l retrogradeze din actuala poziţie pe Radu Petrescu. În acest moment, Crăciunescu studiază două variante pentru a-l înlocui pe acesta, unul dintre cele două nume pregătite de şeful arbitrilor fiind total neaşteptat.

ADVERTISEMENT

E soţul fostei secretare

Primul nume pe lista scurtă este Adrian Cojocaru, acesta  fiind un arbitru în care, fie că preşedinte al arbitrilor a fost Ion Crăciunescu sau Alexandru Deaconu, CCA a investit multă încredere şi i-a încredinţat o serie de meciuri cu un grad de dificultate ridicat. Şi, în ciuda mai multor erori comise, “centralul” din Galaţi a avut prestaţii care le-au dat încredere şefilor săi.

Surpriza vine odată cu pomenirea lui Marius Bocăneală ca cel de-al doilea candidat pentru un loc pe lista FIFA. Oferit arbitrajului tot de oraşul Galaţi, “fluieraşul” s-a remarcat în ultimii ani doar prin retrogradări, greşeli cu nemiluita la meciurile unde a fost delegat şi pentru că Marius Stan, fost conducător al Oţelului Galaţi, a luat-o de soţie pe sora sa. Un amănunt care poate explica încrederea pe care Crăciunescu o are în Bocăneală şi relaţia strînsă dintre aceştia se leagă de nevasta arbitrului, cea care pe durata primului mandat al actualului şef al CCA i-a fost acestuia secretară.

ADVERTISEMENT