ADVERTISEMENT
News

Crăciunul, în pericol? Avertismentul sumbru despre al treilea val de coronavirus

Autor: Robert Cristea | 17.11.2020 | 07:35
Crăciunul, în pericol? Avertismentul sumbru despre al treilea val de coronavirus
Crăciunul, în pericol? Avertismentul sumbru despre al treilea val de coronavirus. Foto: Hepta

Un specialist trage un avertisment în legătură cu noul coronavirus și posibilitatea de a sărbători Craciunul așa cum eram obișnuiți.

ADVERTISEMENT

Andrea Crisanti, profesor de microbiologie la Universitatea din Padova, consideră că se va declanșa al treilea val de COVID-19, dacă se vor ridica restricțiile de sărbători.

Italia este afectată din plin în ultima perioadă și a dispus noi măsuri de restricție. Luni, 16 noiembrie, a declarat peste 27 de mii de infectări și 500 de morți.

Specialist: Coronavirus este scăpat de sub control

„Dacă deschidem Crăciunul, vom avea al treilea val. Mai degrabă decât redeschiderea de Crăciun, cred că situația este atât de rea încât trebuie să recomand opusul: profitați de sărbătorile de la sfârșitul anului pentru a închide totul în acele două săptămâni și încercați să opriți infecția.

ADVERTISEMENT

Dar înțeleg că trebuie să ținem cont de nevoile economiei ”, a declarat Crisanti în La Repubblica, conform flux24.ro care citează Gazeta Românească de la Roma.

Italia are peste 1 milion de infectări de la începutul pandemiei. Aproximativ 45 de mii de oameni și-au pierdut viața. ”Câte decese suntem dispuși să acceptăm”, se întreabă profesorul de microbiologie.

„Blocarea va trebui încă făcută. Va fi inevitabil, numerele îl vor dicta. Cu acest nivel de infecții, numărul de teste făcute nu mai are sens. Avea sens să facem 400.000 pe zi pentru a bloca lanțul de distribuție.

ADVERTISEMENT

Până acum, valul virusului este scăpat de sub control”, a mai precizat Andrea Crisanti, profesor la Universitatea din Padova.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT