Stiri sportive

Acte BOMBĂ! Ce a zis Mitică în faţa procurorilor DNA!

"Dosarul Transferurilor", cel mai stufos caz penal din istoria fotbalului românesc se apropie, se pare, de un sfîrşit, dar pe rolul instanţelor mai este un proces care riscă să devină al doilea...
03.02.2014 | 00:11
Acte BOMBA Ce a zis Mitica in fata procurorilor DNA

“Dosarul Transferurilor”, cel mai stufos caz penal din istoria fotbalului românesc se apropie, se pare, de un sfîrşit, dar pe rolul instanţelor mai este un proces care riscă să devină al doilea serial care va trimite toată crema soccerului autohton pe holurile tribunalelor mult timp de acum înainte. “Acest proces va mai dura cel puţin trei ani”, a susţinut Dumitru Dragomir, unul dintre inculpaţii acuzaţi de abuz în serviciu în litigiul “dezafilierii Universităţii Craiova”.

Universitatea Craiova, echipă de legendă a fotbalului românesc, a fost exclusă la început provizoriu, apoi definitiv, din toate competiţiile în 2011, pentru că ar fi acţionat FRF în judecată într-o instanţă civilă, lucru interzis de regulamente. Imediat, Adrian Mititelu a înaintat o acţiune în justiţie împotriva tuturor membrilor Comitetului Executiv care au votat dezafilierea Craiovei. Încă de atunci, din 2011, toţi capii fotbalului românesc au fost chemaţi, rînd pe rînd, la DNA pentru declaraţii. Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir au fost acuzaţi  de abuz în serviciu şi au căpătat calitatea de inculpaţi în acest dosar. Anul trecut, şi ceilalţi zece care au ridicat mîna pentru “radierea” oltenilor au devenit, de asemenea, inculpaţi, iar acum procesul se judecă la Tribunalul Bucureşti. Adrian Mititelu se plînge că Sandu şi toţi ceilalţi inculpaţi recurg la toate tertipurile pentru a trage de timp.

S-au dat “în primire” unii pe alţii

FANATIK.RO vă prezintă, în exclusivitate, copii ale declaraţiilor date de doi oameni-cheie în acest dosar, Mitică Dragomir şi Marian Rusen, în faţa procurorilor DNA. Dumitru Dragomir, fost preşedinte al LPF şi membru al Comitetului Executiv al FRF, alături de Marian Rusen, principalul beneficiar de pe urma excluderii lui FC U Craiova, au fost prezenţi la DNA, unde şi-au exercitat propria versiune asupra felului în care s-a votat.

În 2011, în aceeaşi şedinţă, membrii Comitetului Executiv al FRF au votat atît dezafilierea Universitaţii Craiova, cît şi reprimirea lui Juventus Bucureşti în liga secundă! Din cei 14 membri, doar doi s-au abţinuţ, alţi doi au votat împotrivă, iar 10 au militat ca formaţia oltenilor să fie exclusă din circuit!  Printre cei care au votat “pentru” se numără Dumitru Dragomir, Mircea Sandu, Vasile Avram, Marian Rusen, dar şi actualul manager sportiv al dinamoviştilor, Cristi Bobar, aceştia fiind chemaţi în faţa DNA pentru declaraţii suplimentare în legătură cu desfăşurarea evenimentelor care au dus la excluderea Craiovei. Aşa cum era de aşteptat, ambii s-au declarat “nevinovaţi”, dar i-au arătat cu degetul pe Mircea Sandu şi pe Adrian Stîngaciu, directorul departamentului juridic de la FRF.

“Am fost convins că decizia este corectă!”

În noiembrie 2011, fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir a fost chemat la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiat referitor la decizia luată în luna iulie, cînd s-a decis excluderea “juveţilor!” Mitică a justificat că a avut încredere oarbă în juristul Adrian Stîngaciu şi că votul său s-a bazat doar pe încrederea şi profesionalismul acestuia! “Juristul FRF m-a convins că excluderea Craiovei este legală! În privinţa legitimării unor jucători de la FC U Craiova la alte echipe, LPF nu a făcut decît să pună în aplicare decizia Comisiei de soluţionare a litigiilor din cadrul FRF, noi neputînd să facem altceva decît să legitimăm jucătorii”, le-a spus Dragomir procurorilor.

“Sandu a fost de acord cu excluderea!”

Marian Rusen a fost arătat cu degetul în acel scandal, pentru că ar fi votat deşi se afla în conflict direct de interese flagrant. Oficialul lui Juventus Colentina era şi el membru în Comitetul Executiv al FRF şi a votat pentru excluderea Universitaţii Craiova. În momentul în care a votat pentru excludere, Juventus Colentina, echipa lui Marian Rusen, a luat locul “juveţilor” în liga secundă! Dragomir a susţinut că a atras atenţia încă din acel moment asupra acestei anormalităţi. “L-am atenţionat pe Rusen să nu voteze pentru că nu este corect!”, a precizat Dragomir în declaraţia sa. De notat că la finalul acelui sezon, formaţia bucureşteană retrogradase în liga a III-a, dar a fost reprimită odată cu decizia dezafilierii oltenilor. Marian Rusen şi-a motivat decizia de a vota pentru excluderea Universitaţii Craiova prin faptul că a avut încredere în decizia luată de preşedintele FRF, Mircea Sandu.  “Din cîte îmi aduc aminte, preşedintele Mircea Sandu a propus suspendarea clubului craiovean, însă Stângaciu Adrian a propus excluderea provizorie, lucru cu care Mircea Sandu a fost de acord”, a punctat oficialul divizionarei Juventus Colentina, aflată în momentul de faţă în eşalonul al treilea.

“FC U Craiova a încasat fraudulos peste 1,5 milioane euro din partea LPF şi intenţionez să îl acţionez personal în instanţă pe Adrian Mititelu”.
Dumitru Dragomir, ex-preşedinte LPF

 284 de milioane de euro solicită Adrian Mititelu ca daune pentru dezafilierea Universităţii Craiova